וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלייה באופטימיות מנהלי הכספים בארה"ב: כשליש צופים שמדד דאו ג'ונס יסיים את השנה מעל 12,000 נקודות

TheMarker

30.4.2006 / 13:35

57% ממשתתפי סקר "ביג מאני" החצי שנתי של המגזין "בארונ'ס" אופטימיים לגבי שוק המניות, לעומת 47% בסקר הקודם; יותר ממחציתם צופים שהדולר ייחלש השנה מול היורו; המומלצות - אפל ומיקרוסופט



כמעט שליש ממנהלי הכספים המובילים בארה"ב צופים כי מדד דאו ג'ונס בוול סטריט יסיים את השנה מעל לרמה של 12,000 נקודות - כך עולה מסקר "ביג מאני" של המגזין "בארונ'ס". 57% ממשתתפי הסקר החצי שנתי אמרו כי הם "אופטימיים" (bullish) או "אופטימיים ביותר" לגבי ביצועי שוק המניות השנה, לעומת 47% שחשבו כך בסקר הקודם שנערך באוקטובר 2005. מספר מנהלי הכספים שהעידו על עצמם כי הם "אופטימיים ביותר" זינק לקרוב ל-20%, לעומת 6% בלבד בסקר הקודם. מנגד, מספר מנהלי הכספים שהגדירו את גישת ההשקעות שלהם כ"דובית" (bearish), דהיינו פסימית, צנח ביותר ממחצית ל-12%, לעומת 26% בסקר הקודם. קרוב ל-30% מהנסקרים הביעו נייטרליות לגבי כיוונו הצפוי של השוק, עלייה קלה לעומת הסקר הקודם.



בממוצע, צופים מנהלי הכספים שהשתתפו בסקר "ביג מאני", כי מדד נאסד"ק עתיד לעלות ב-7% נוספים עד סוף השנה, לרמה של 2,496 נקודות, וכי ימשיך לטפס לרמה של 2,660 נקודות עד יוני 2007. מדד דאו ג'ונס עתיד לפי התחזית הממוצעת לעלות עד סוף השנה ב-5% לרמה של 11,957 נקודות, ולהוסיף 5% נוספים עד יוני 2007 לרמה של 12,519 נקודות. מדד S&P 500 צפוי לעלות ב-6% עד סוף השנה, לרמה של 1,395 נקודות, בדרכו לרמה של 1,466 נקודות ביוני 2007.



עוד עולה מהסקר כי 61% ממנהלי הכספים גורסים כי הבנק הפדרלי צריך להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי בשנה הקרובה, לעומת 30% שאמרו כי יש להמשיך להעלות את הריבית, ו-10% שגרסו כי יש מקום להוריד את הריבית. עם זאת, 89% מהנסקרים העריכו שהבנק הפדרלי צפוי להמשיך להעלות את הריבית בשיעור של 0.25% או 0.5%. 43% ממנהלי הכספים צופים כי הבנק יעלה את הריבית עד לרמה של 5.25%, לעומת 4.75% כיום, בעוד ש-22% גורסים כי הבנק הפדרלי עתיד להעלות את הריבית לרמה של 5.5%.



בראש רשימת המניות המומלצות של מנהלי הכספים, ניצבת יצרנית המחשבים אפל (סימול AAPL), ואחריה ענקית התוכנה מיקרוסופט (סימול MSFT). מניית מיקרוסופט צנחה במסחר בוול סטריט ביום שישי ב-11.4% - הירידה החדה ביותר זה כשש שנים, בעקבות אכזבת המשקיעים מהתוצאות הכספיות שלה. מנהלי הכספים ממליצים על מניות מגזר האנרגיה, בהן אקסון מוביל (סימול XOM), קונוקו פיליפס (סימול COP). מנגד, קרוב למחצית ממנהלי הכספים שהשתתפו בסקר העריכו כי ענקית האינטרנט גוגל (סימול GOOG) היא המניה הנסחרת במחיר הגבוה ביותר ביחס לשווייה האמיתי.



ביחס להשקעות מחוץ לארה"ב, הביעו 61% ממשתתפי הסקר אופטימיות לגבי שוקי אסיה, בעוד ש-35% אמרו כי הם אופטימים לגבי שוקי אמריקה הלטינית, ו-30% הביעו אופטימיות לגבי שוקי אירופה.



יותר ממחצית ממשתתפי סקר "ביג מאני" צופים שהדולר ייחלש השנה מול היורו, ו-71% צופים כי המטבע האמריקאי ייחלש מול הין. 15% בלבד הביעו אופטימיות ביחס לדולר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully