אתר הרשת החברתית פייסבוק שגייס באמצע אפריל 25 מליון דולר ממשקיעי הון סיכון בעמק הסיליקון בהובלת קרן גריילוק הרחיב השבוע את פעילותו והחל לראשונה לכלול גם משתמשים תאגידיים. ההרשמה לאתר מתבצעת על באמצעות כתובת דואר אלקטרוני, ועד כה הורשו להירשם רק בעלי כתובת של מוסדות אקדמיים ובתי ספר תיכוניים.
לאחר ההרשמה ניתן לייצר עמוד אישי הכולל קורות חיים, תמונות, רשימת תחביבים, בלוג ודרכי התקשרות עם משתמשים אחרים לפי תחומי עניין משותפים. בשל המידע האישי ותחומי העניין הנחשפים בעמודי המשתמשים, הרשת החברתית מהווה מקור מידע מועיל לחברות כוח אדם וערוץ שיווק מבטיח למפרסמים.
אתר zdnet מדווח כי כעת אפשר להירשם לאתר גם עם כתובת דואר אלקטרוני של החברות Amazon, מיקרוסופט, פפסי, אפל ועוד מספר חברות אמריקאיות גדולות. מפייסבוק נמסר כי החברות נבחרו בצורה מכוונת על מנת ליצור מגוון של משתמשים תאגידיים ברשת.
על ידי הרחבת השירות למשתמשים תאגידיים תתחרה פייסבוק באתרי רשתות חברתיות אחרים כגון LinkedIn ו-Monster המתמחים בשוק התעסוקה והקשרים הבין-אישיים התאגידי בארה"ב.
פייסבוק, שנוסד ב-2004 על מארק צוקרברג ושניים מחבריו, סטודנטים לתואר ראשון מהארוורד, זוכה לפופולריות עצומה בקרב משתמשים אקדמיים ולפי חברת קומסקור מדיה מטריקס, מספר המבקרים השונים בו בפברואר הגיע ל-10.5 מיליון. בתחילת אפריל דווח ב"ביזנסוויק" כי האתר דחה הצעת רכש בהיקף של 750 מיליון דולר.
אתר הרשתות החברתיות פייסבוק פונה לתאגידים
ליאור הנר
2.5.2006 / 14:59