וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האם שעיה בוימלגרין מתכנן רכישות נוספות? החברה שבשליטתו גייסה 106 מיליון שקל המיועדים להשקעות חדשות

טל לוי

14.5.2006 / 10:01

כך נודע ל-TheMarker; בוימלגרין רכש בתחילת השנה את השלד הבורסאי גמביט ומאז הספיק לרכוש את מתחם אסותא תמורת 52 מ' ד'; בוימלגרין עצמו רכש במארס את חברת הקבלנות אזורים



חברת הנדל"ן בוימלגרין גייסה ביום חמישי האחרון 106.6 מיליון שקל באמצעות הנפקה פרטית של איגרות חוב. אלה תפרענה ב-5 תשלומים שנתיים בשנים 2013-2009 (כולל) ונושאות ריבית שנתית של 6.70% צמוד מדד. איגרות החוב יירשמו למסחר עד סוף אוגוסט בהתאם לתשקיף ובמידה שלא - יבוצע פירעון מיידי של האיגרות. את הגיוס הובילו בית ההשקעות כלל פיננסים חיתום, אי.בי.אי ודיסקונט חיתום. ל-TheMarker נודע כי הכסף מיועד לביצוע עסקות חדשות ולא למימון עסקות קיימות (כמו עסקת אסותא).



הדו"ח הרבעוני של חברת בוימלגרין שפורסם היום אינו משקף כלום מהמהפך שעברה החברה לאחר שאיש העסקים שעיה בוימלגרין רכש את השליטה בחברה בסוף 2005 והפך אותה משלד בורסאי לחברת השקעות בנדל"ן בישראל. עד אז נקראה החברה בשם גמביט ונשלטה בידי קבוצת מייקל דיוויד ובנק .



אי לכך, משקפים הדו"חות את מצבה של בוימלגרין בעת שהיתה עדיין שלד בורסאי של חברת החיתום גמביט: סך ההכנסות הסתכם ב-587 אלף שקל, כאשר רובו מגיע מרווחי מימון והחברה הפסידה 198 אלף שקל.



בפברואר רכשה בוימלגרין בניין ברמת גן תמורת 4.3 על מנת שישמש כמשרדי החברה. באמצע חודש זה, חתמה בוימלגרין על עסקה לרכישת מחצית ממניות חברת פולאר נדל"ן, הנמצאת בבעלותה המלאה של פולאר השקעות תמורת 42 מיליון דולר.



באמצע חודש אפריל רכש בוימלגרין את מתחם בית החולים אסותא תמורת 52 מיליון דולר. בית החולים אסותא ימשיך לשלם שכירות עד יוני 2007, וככל הנראה, יוארך חוזה השכירות עד דצמבר 2008 תמורת 3 מיליון דולר בשנה.



עסקה נוספת הקשורה לבוימלגרין היא רכישת חברת הקבלנות מאת אי.די.בי פיתוח. עם זאת, עסקה זו לא בוצעה דרך חברת בוימלגרין אלא באופן פרטי. באמצע מארס מכרה חברת אי.די.בי פיתוח שבשליטת נוחי דנקנר 64% בחברת אזורים תמורת 319 מיליון דולר, כלומר לפי שווי חברה של 500 מיליון דולר. מסכום העסקה ינוכו 32 מיליון דולר, שהם חלקה של אי.די.בי פיתוח בדיווידנד שהוכרז לפני העסקה, וחולק באפריל 2006. העסקה שיקפה מחיר שגבוה ב-18% ממחירה של החברה בבורסה וב-64% מההון העצמי של החברה. אזורים היא אחת מהחברות הקבלניות הגדולות בישראל.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully