וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההחזקה הסודית של וורן באפט: חברת הנפט קונוקו פיליפס

דפנה מאור

17.5.2006 / 13:41

מסמכים שהגישה ברקשייר לרשות ני"ע חשפו את החזקות החברה - שרובן ידועות, כמו GE, קוקה קולה ואמריקן אקספרס



תיק ההחזקות של ברקשייר התאוויי נחשף בתחילת השבוע, לאחר שחברת ההשקעות של וורן באפט הגישה מסמכים לרשות ני"ע שפירטו את תיק ההשקעות שלה. ההפתעה היחידה היתה החזקה של 9.6 מיליון מניות של קונוקו פיליפס, חברת הנפט בשווי של 559 מיליון דולר, שבה החזיקה ברקשייר מסוף 2005. ב-31 במארס הכפילה ברקשייר את החזקותיה בקונוקו. השקעה זו מבוססת על הערכתו של באפט כי מחיר הנפט הגולמי יישאר יציב ואפילו יעלה.



שאר ההחזקות של באפט הן מוכרות למדי: GE ,UPS, קוקה קולה, פרוקטר אנד גמבל, אמריקן אקספרס ושאר מותגים ידועים של אורח החיים האמריקאי. באפט ידוע כמי שעוסק בהשקעות בתחומים שמרניים ומסורתיים ונרתע מתחום הטכנולוגיה, שאינו מוכר לו היטב.



ב-6 במאי, באסיפה השנתית של בעל המניות אמר באפט כי החברה מעוניינת להקטין את קופת המזומנים שלה, וחשף השקעה של 4 מיליארד דולר באחזקות רוב בישקר הישראלית.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully