וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שרת החינוך יולי תמיר: יבוטלו הפיטורים המתוכננים של 600 מורים על-יסודיים

יולי חרומצ'נקו

17.5.2006 / 16:17

לאחר שנכשלה בהשגת תקציב מהאוצר ומראש הממשלה, החליטה תמיר למצוא בתוך משרדה את המימון הנחוץ למניעת הפיטורים, בסך 60 מיליון שקל; עדיין לא ידוע מאילו סעיפי תקציב במשרד יילקח הסכום



שרת החינוך, יולי תמיר, הודיעה היום (רביעי) כי הפיטורים המתוכננים של כ-600 מורים בחינוך העל-יסודי יבוטלו. תמיר הויעה כי תמצא את המימון לסכום החסר, בסך 60 מיליון שקל, שבעטיו התחייבו הפיטורים, מתקציב משרדה. עדיין לא ידוע מאילו סעיפי תקציב במשרד יילקח סכום זה.



משרד החינוך יודיע היום רשמית לרשויותה מקומיות להקפיא את כל הליכי הפיטורים. "סל שעות ההוראה התרוקן, ואת התוצאות ראינו אתמול", אמרה תמיר. "נתוני הזכאות לבגרות מעידים על ירידה משמעותית בתוצאות בחינות הבגרות. אני מחויבת לכך שמספר שעות הלימוד יגדל ולא יקטן".



תמיר נפגשה היום עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט, כדי לדון בביטול הקיצוץ, לאחר שמגעים שניהלה תמיר עד כה עם משרד האוצר לא הושגה הסכמה בעניין. אולם גם בפגישה עם אולמרט לא הצליחה תמיר להשיג מימון נוסף, ולבסוף החליטה לפנות למקורות תקציביים בתוך משרד החינוך. מחר היה אמור לפוג האולטימטום שהציבו לתמיר ראשי ארגוני המורים, לפיו אם לא יבוטל הקיצוץ, הם יתחילו לנקוט צעדי מחאה שיכללו עיצומים, השבתה והשבתת בחינות הבגרות בכיתות י' וי"א.



אזרחות לגיל הרך



"אני מודאגת משחיקת ההזדהות של קבוצות באוכלוסייה עם מדינת ישראל", אמרה אתמול תמיר, בכינוס "חינוך עם אופקים חדשים" שהתקיים אתמול במכללת סמינר הקיבוצים בתל אביב. תמיר דיברה על רצונה לקדם את החינוך לאזרחות. "מדינת ישראל לא מחנכת היום חינוך אזרחי, ולא מצליחה להקנות לתלמידים תחושה שהם חלק מהמערכת", אמרה.



במסגרת השינויים בלימודים, יילמדו תכנים של אזרחות מהגיל הרך ולאורך כל שכבות בית הספר. גם מורים בבית הספר, שאינם מורים לאזרחות, יעברו השתלמויות בנושא. "לנושא יש חשיבות לאומית לחברה הישראלית, שנמצאת על סף התרחקות, שלא לומר התפוררות", אמרה תמיר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully