וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסיה נסגרה במגמה חיובית על רקע צמיחה חדה מהצפוי בכלכלת יפאן

רונן סרברניק

19.5.2006 / 10:36

מדד הניקיי 225 עלה ב-0.4% - השלים ירידה של 6.6% ב-9 ימי המסחר האחרונים; האנג סנג עלה ב-0.3% ובקוריאה עלה הקוספי ב-0.5%



בורסות אסיה סיימו את שבוע המסחר בהתאוששות על רקע נתוני צמיחה גבוהים מהתחזיות ביפאן. מדד הניקיי 225 עלה ב-0.4%; מדד הניקיי השלים ירידה של 6.6% ב-9 ימי המסחר האחרונים. מדד האנג סנג בהונג קונג עלה ב-0.3% ובקוריאה עלה הקוספי ב-0.5%.



כלכלת יפאן צמחה בקצב מהיר מהתחזיות ברבעון הראשון על רקע עלייה בצריכה הפרטית ובהשקעות ההון. על רקע נתונים אלו הותיר הבנק המרכזי של יפאן את הריבית הבנקאית ללא שינוי ברמה של כ-0%.



הכלכלה השנייה בגודלה בעולם צמחה בשיעור של 1.9% במהלך 3 החודשים אשר הסתיימו ב-31 במארס, דיווח היום משרד הקבינט. כלכלנים צפו שכלכלת יפאן תצמח בשיעור של 1.1% בלבד.



עליות שערים נרשמו במגזר הקמעונות ביפאן: מניית Aeon, רשת הקמעונות השנייה ביפאן, עלתה ב-2%; מניית פאסט ריטיילינג עלתה ב-1.3% ומניית יאמאדה דנקי עלתה ב-3.9%.



בהונג קונג נרשמו עליות בקרב מניות התקשורת: צ'יינה מובייל עלתה ב-0.5% ובמקביל עלתה צ'יינה יוניקום ב-2.9%. מניית יצרנית המחשבים לנובו גרופ עלתה ב-4.9%.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully