פירצת אבטחה רצינית התגלתה בתוכנת האנטי-וירוס של סימנטק המיועדת לארגונים. חוקרי האבטחה של חברת eEye Digital Security פירסמו כי הפירצה מאפשרת לתקוף את גרסת האנטרפרייז של תוכנת האנטי-וירוס המותקנת בארגון, להחדיר אליה תולעת קוד ולהשתלט בעזרתה על המערכת עליה אמורה תוכנת האנטי וירוס של סימנטק להגן.
לפי הודעה שפירסמה חברת סימנטק, היא מודעת לדיווחים על פירצת האבטחה אשר מתייחסים רק ללקוחות ארגוניים גדולים המשתמשים בגירסת ה-AntiVirus Corporate Edition 10 או בגרסאות מתקדמות יותר. לדברי סימנטק, פירצת האבטחה המדווחת לא מסכנת את המשתמשים הביתיים של תוכנת האנטי-וירוס נורטון, אשר לא מכילה את קטעי הקוד הפגיעים.
בנוסף מוסרת סימנטק, כי צוותי הפיתוח של גירסת האנטרפרייז בודקים כרגע את הנושא והחברה תעדכן את ציבור לקוחותיה ברגע שמידע נוסף יהיה זמין. במידה שיהיה צורך, מבטיחה חברת סימנטק לספק עדכוני אבטחה עבור כל מוצריה אשר יתגלו כחשופים לפירצה.
פירצת אבטחה ענקית מסכנת את הלקוחות הארגוניים של סימנטק
רפאל פוגל
26.5.2006 / 13:31