חברת , שבשליטת האחים זוהר ויהודה זיסאפל (35%), רושמת הצלחה נוספת: חוזה חדש עם יצרנית ציוד תקשורת מובילה מצפון אמריקה, לה מכירות של יותר מ-10 מיליארד דולר בשנה. כרטיסי התקשורת של סיליקום ישולבו ברכיבי אבטחת הרשת שמספקת החברה האמריקאית, ששמה לא נמסר. סיליקום ציינה, כי קיבלה כבר הזמנות ראשוניות לכרטיסי התקשורת ואף החלה במשלוחם.
ערן גלעד, סמנכ"ל הכספים של סיליקום, נמנע מלמסור כל פרט נוסף, כך שאפשר להתחיל ולנסות לשער באיזו חברה מדובר. מכיוון שלסיליקום כבר יש הסכם עם חברת הנתבים הגדולה בעולם, האמריקאית, עולה באופן טבעי שמה של - יצרנית ציוד התקשורת והאבטחה הגדולה בעולם, שמכירותיה ב-2005 עמדו על כ-25 מיליארד דולר.
חברות תקשורת נוספות בליגה זו עשויות להיות הקנדית, עם מכירות של 10.5 מיליארד דולר בשנה שעברה, , אם כי היא הגיעה להכנסות של 9.4 מיליארד דולר. כרטיסי המעקף של סיליקום משולבים באפליקציות אבטחה, כך שהשידוך המתאים ביותר הוא לסיסקו. הכרטיס של סיליקום אמור לבצע מעקף של שרת מסוים ברשת הארגונית בעת בעיית אבטחת מידע.
כך או כך, לסיליקום כבר יש יותר מ-35 דיזיין וינס, שמשמעותם שילוב כרטיסי המעקף ברכיבים שמוכרות חברות. על לקוחותיה של סיליקום נמנות גם הישראלית ונוקיה, אף על פי שהחברה מעולם לא אישרה כך באופן רשמי.
מניית סיליקום מזנקת בשעה זו בכ-5% במסחר בתל אביב. בתחילת מארס, נסקה המניה למחיר של כ-12 דולר, אך מאז נרשמו בעיקר ירידות והיום נסחרת סיליקום במחיר של כ-7 דולרים. שוויה של סיליקום, הנסחרת גם בנאסד"ק, מסתכם ב-35 מיליון דולר. החברה מכרה ברבעון הראשון ב-3.3 מיליון דולר והרווח הנקי הסתכם בכחצי מיליון דולר.
זכייה משמעותית נוספת לסיליקום: חברת ציוד תקשורת גדולה החלה בהזמנת כרטיסי תקשורת
שירלי יום-טוב
30.5.2006 / 14:24