חברת הסטארט אפ הישראלית ביו אימפדנס גלוקוז, עומדת להתחיל בניסויים בבני אדם של מכשיר בלתי פולשני למדידת גלוקוז. לאחר הניסוי, תגייס החברה 2.5 מיליון דולר. זאת, לאחר שכבר גייסה 400 אלף דולר בעבר. החברה מייעדת את המוצר למדידת גלוקוז בחולי סוכרת. כיום יש בעולם 185 מיליון חולים והעלות ממוצעת של חולה סוכרת בשנה עומדת על 6,000 דולר. עלות הטיפול הכוללת בחולי סוכרת בארה"ב לשנה, היא 100 מיליארד דולר. העלות של בדיקות סוכר בשנה בארה"ב עומדת על 24 מיליארד דולר לשנה.
איתן פלד, מנכ"ל החברה, אמר ל-TheMarker כי לאחר שהמוצר יושלם, אם החברה תכבוש 10% מנתח השוק - מצבה יהיה טוב. פלד ציין כי עד היום מוכרים בעולם מספר רב של פרויקטים אשר ניסו לפתח דרכים למדידה בלתי פולשנית של הגלוקוז בדם והתבססו על טכנולוגיות רבות ושונות, אך ללא הצלחה עד כה.
החברה מומנה עד היום מכספי משקיעים פרטיים והגיעה למצב של קיום אב טיפוס הנדסי עובד של המכשיר, בשילוב עם האלגוריתם לחישוב רמת הגלוקוז בדם, באופן שניתן לבצע ניסויים קליניים במסגרת השלב הראשון (Phase 1).
הטכנולוגיה אשר פותחה על ידי החברה, הינה בבסיסה טכנולוגיה לא פולשנית של ניטור פרמטרים שונים. כך למשל, ניתן יהיה לתת לחולה רצועה שיענוד על ידו, אשר תכלול את כל החומרה והתוכנה הנדרשות לצורך המדידה ושידור הנתונים לאביזר דמוי טלפון סלולרי שיהיה בסמוך. המדידה תעשה במרווחי זמן שיקבעו על ידי הרופא. בנוסף לכך, יוכל האביזר למלא גם פונקציה של רפואה מונעת על ידי התראה בקול ובמספר, אשר תתבצע בכל מקרה של עלייה ברמת הגלוקוז מעבר לתחום שנקבע מראש על ידי הרופא, ביחס לכל מטופל בנפרד.
הטכנולוגיה של החברה פותחה על ידי צוות מהנדסים בראשותו של מדען עולה מרוסיה, ד"ר אלכסנדר שורובורה, אשר שירת בחיל הים הרוסי במשך שנים רבות כמומחה לרפואת צלילה.
ביו אימפדנס גלוקוז תחל בניסויים בבני אדם למדידת גלוקוז באמצעות מכשיר לא פולשני; תגייס 2.5 מיליון דולר
גיא גרימלנד
30.5.2006 / 15:07