עובדי חברת מכתשים המועסקים במפעלים בבאר שבע וברמת חובב הציעו אתמול באסיפות שקיימו בעד קיומה של שביתה, לפי הצעת יו"ר מועצת העובדים יעקב כהן וההסתדרות.
מכתשים, החברה הבת של מכתשים אגן שבבעלות כור, היא מהחברות הגדולות בעולם לייצור חומרי הדברה וקוטלי חרקים. יו"ר ההסתדרות במרחב הנגב, מאיר בביוף, אמר שמועד השביתה המדויק במכתשים נשמר בסוד, כדי למנוע מהנהלת החברה להיערך לקראתה. לדבריו, בשלב ראשון, העובדים ישבשו מתקנים חיוניים ואת המכירות ולאחר מכן הם יחריפו את צעדיהם לכדי שביתה מלאה שתשתק את הייצור.
"ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה במכתשים כבר לפני חודשיים ועשתה ניסיונות להגיע להסכם עם ההנהלה החדשה של החברה, אך לשווא", אמר בביוף. אחת העילות להחלטת העובדים לפתוח בשביתה היא סירוב ההנהלה לדרישתם ולפיה 500 העובדים המועסקים במסגרת ההסכם הקיבוצי יקבלו בונוס בגובה 15% מהרווח שהחברה רשמה ב-2005.
לדברי בביוף, ב-2005 רשמה מכתשים רווח של 60 מיליון שקל, "עובדה המצדיקה תשלום בונוס משמעותי לעובדים". ואולם, בין הצדדים התגלעה מחלוקת לגבי אופן חלוקת הבונוס: מועצת העובדים וההסתדרות דורשות שהבונוס יהיה בסכום אחיד לכל העובדים, בעוד שהמנכ"ל אהוד מרום הציע שהבונוס יהיה בסכום משתנה לכל עובד, בהתאם לתפוקתו. מרום גם הציע קידום בחצי דרגה לכל עובד בתמורה להסכמת מועצת העובדים לביצוע צעדי התייעלות שיכללו בין היתר פיטורי כמה עשרות עובדים.
עילה אחרת לשביתה הצפויה היא "תנאי העסקה ירודים של עובדים המועסקים במכתשים באמצעות חברות קבלניות לכוח אדם", כטענת בביוף. לדבריו, בעוד העובדים הקבועים קיבלו שי לפסח בשווי 1,000 שקל, העובדים המועסקים באמצעות החברות הקבלניות קיבלו רק שלושה בקבוקי יין. מהנהלת מכתשים נמסר בתגובה: "בימים אלה מתקיים דיון על הסכם השכר החדש לעובדי מכתשים ואנו מקווים שהמשא ומתן יסתיים לשביעות רצון כל הצדדים".
עובדי מכתשים הצביעו באסיפה בעד שביתה; דורשים לקבל 15% מהרווח
חיים ביאור
5.6.2006 / 20:26
