חברת בי-קונקט, שאמורה מחר להשלים את גיוס ההון הראשון שלה בבורסה של תל-אביב, אוחזת ככל הנראה בשיא יחודי. בתוך פחות מחצי שנה קפץ שוויה של החברה בלא פחות מ-1,200%. איך קורה הפלא? התשקיף אותו פירסמה החברה חושף, כי בינואר 2006 מכר יובל אייל, שהחזיק ב-28% ממניות בי-קונקט את החזקותיו בחברה. הוא לא יצא ברכוש גדול: בסך הכל הוא קיבל עבור מניותיו כ-400 אלף שקל, בעיסקה ששיקפה שווי חברה של 1.4 מיליון שקל בלבד.
’בלבד’, משום שהיום עומדת בי-קונקט בפני גיוס הון שמשקף לה שווי של כ-16 מיליון שקל. בחברה ערים ככל הנראה לפערים הגדולים, ולכן מציינים בתשקיף, כי מחיר העסקה "שיקף את השווי אליו הגיעו הצדדים במשא ומתן, שבו היו מוכנים, על פי שיקול דעתם, להתקשר בעסקה מחייבת". מצד שני אייל קיבל את המניות בחינם, כך שהאקזיט הצנוע שלו משקף רווח הון נטו. יובל אייל הצטרף בשנת 2003 למייסדי החברה בתפקיד מנהל תחום התוכן הסלולרי והיה אחראי עד לאמצע שנת 2005 על תחום זה.
אלא שזה לא הפרט המעניין היחיד בתשקיף החברה. מהתשקיף עולה עוד, כי סך הוצאות ההנפקה של בי-קונקט צפוי לעמוד על כ-3.2 מיליון שקל. סכום זה משקף לא פחות מ-25% מתמורת ההנפקה. במילים אחרות, בי-קונקט יוצאת לגיוס הון, כשמראש רבע מהתקבולים ילכו לקופת החתמים והגורמים המעורבים - ללא ספק יחס די חריג. את גיוס ההון של בי-קונקט, שיכלול מניות אופציות ואג"ח, מובילים כלל פיננסים ופועלים אי.בי.אי חיתום.
בי-קונקט עוסקת בשני תחומי פעילות: פיתוח ושיווק תוכן סלולרי ושירותי ערך מוסף וכן אספקת כלים שיווקים ופרסומיים לעסקים. למעשה לבי-קונקט מותג בשם זיגיט, דרכו היא משווקת בין היתר באמצעות אתר אינטרנט מוסיקה (רינגטונים) תמונות אנימציות, טפטים למכשירי הסלולר, משחקים אינטראקטיביים, וכו'. את 2005 סיימה בי-קונקט עם הכנסות של 9.9 מיליון שקל, ורווח נקי של 645 אלף שקל.
מנכ"ל בי-קונקט ואחד מבעלי השליטה שלה הוא ערן פפר, ששילם בשנת 2002 כופר למס הכנסה בגין פעולות שביצע במהלך השנים 1996-1998.
בי-קונקט בשיא עולמי ערב ההנפקה: שווי החברה קפץ פי 12 ל-16 מיליון שקל
שלומי גולובינסקי
6.6.2006 / 12:23
