וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורסה: התאוששות במניות הבנקים

אסף רותם

7.6.2006 / 17:22

טבע סגרה פער חיובי ועלתה בכ-2%. אורמת הוסיפה כ-2% לאחר שהחברה הבת זכתה בחוזה חדש

רמת התמיכה של 830 נקודות, אליה נפל המעו"ף אתמול, הוכיחה את עצמה מהשנייה הראשונה היום, עם הפתיחה והמדדים התאוששו מרצף של כמה ימי ירידות. בסיכומו של היום, מדד המעו"ף הוסיף 0.7% ל-836.17 נקודות, בעוד מדד ת"א 100 עלה 0.5% ל-852.72 נקודות. יציבות נרשמה בשוק הסולידי ומחזורי המסחר הסתכמו ב-1.07 מיליארד שקל.

אתמול נפלה הבורסה בתל אביב בשיעור של כ-2%, על רקע נפילות חדות בוול סטריט וברוב בורסות העולם, שנמשכו גם היום, במסחר בשוקי אסיה, מול עליות באירופה. בלב הירידות, החשש שמא הכלכלה האמריקאית לא תוכל להמשיך בצמיחתה, בעומדה בפני איום משולש של אינפלציה, האטה כלכלית וירידה בכושר הצריכה כתוצאה ממחירי הסחורות שעולים - ובראשם הנפט.

המגמה החיובית, אם כן, באה דווקא על רקע יום נוסף של ירידות - אם כי מתונות יותר - גם במדדי וול סטריט, שירדו אתמול בשיעור של עד 0.4%. הירידות אמש לא פסחו על רוב המניות הדואליות, שסבלו היום מפערים שליליים. נייס, שפתחה בפער שלילי של 0.8%, השילה כ-1% ואודיוקודס איבדה 3.7%, על רקע פער שלילי של כ-4%. מולן, טבע טיפסה ב-2.2%, על רקע פער חיובי דומה, אחרי שאמש הודיעה כי ערעור ה-FDA על ההחלטה להעניק לה בלעדיות על תרופת הזוקור יישמע רק באוגוסט.

אולם, עם כל הכבוד לדואליות, הפצצה של היום נחתה כשעה לפני תום המסחר, כאשר החברה לישראל דיווחה על עסקת רכש בהיקף של מיליארד דולר שתבצע צים. מועצת המנהלים של חברת צים אישרה היום רכישה של 8 אניות מכולה ממספנת יונדאי בקוריאה. האוניות תימסרנה לצים במחצית השנייה של שנת 2009. מניית החברה לישראל הגיבה בעלייה של 0.8%.

מניות הבנקים התאוששו, לאחר שאתמול איבדו כ-2%. מדד הבנקים היה הנפגע העיקרי בשבוע הירידות האחרון והשלים עם הירידות אתמול נפילה של 3.8%. שלום אטיאס, מנהל המסחר במזרחי טפחות, אמר הבוקר: "הבנקים נפלו חזק אחרי ההמלצות החמות של הבנקים הזרים, שמרמזות על כך שהם מצמצמים אחזקות". מניית בנק הפועלים, שנפלה ב-2.2% במחזור גדול, התאוששה ב-0.5%, בעוד שמניית לאומי עלתה ב-1.6%.

היום נמשכה מתקפת המלצות הזרים, כאשר דויטשה בנק הותיר לדיסקונט המלצת "קנייה", דווקא לאחר הדו"ח הגרוע של הבנק בשבוע שעבר, תחת אמתלת "הרע מאחורינו". מחיר היעד נקבע על 11.7 שקל - 40% מעל מחיר המניה. דיסקונט דווקא השילה 1%.

אורמת הוסיפה 2.1%, לאחר שנודע היום כי אורמת טכנולוגיות, החברה הבת של אורמת בארה"ב, דיווחה בארה"ב על קבלת הזמנות מחברת חשמל פרטית ממערב קנדה, לאספקה ולהקמה של שלוש תחנות כוח לאספקת חשמל מחום שיורי. ההיקף הכולל של ההזמנות - כ-29 מיליון דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully