וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דו"ח קלפרס: גידול בהפסדי הקרנות הישראליות ל-603 מיליון דולר

גיא גרימלנד

11.6.2006 / 20:58

דו"ח קלפרס לרבעון הרביעי של 2005 מספק תמונת עולם עגומה לקרנות הישראליות שמופיעות בו; שיאנית המחיקות: פיטנגו 3 עם 250 מ' ד'; בדו"ח הקודם היקף המחיקות הגיע לכ-515 מ' ד'



דו"ח קלפרס לרבעון הרביעי שפורסם השבוע מאפשר הצצה נדירה לעולמן של הקרנות הישראליות.
קלפרס, שהיא קרן פנסיה ציבורית המחויבת להגיש דו"ח על ההשקעות הפרטיות שלה, מאפשרת לאסוף נתונים שלא היו נחשפים אלמלא כן. עם זאת, צריך לזכור כי כאשר מבקשים לנתח באופן הוגן את הדו"ח האחרון, יש להבהיר שמדובר בקרנות מהשנים 1999 ו-2000, כלומר בקרנות מתקופת בועת ההיי-טק.



הקרנות שמוזכרות בדו"ח הן: פיטנגו 3, כרמל 1, אייפקס איזראל 2, יזראל סיד 3, ג'מיני 3 ו-4 JVP.



פיטנגו 3 היא קרן בהיקף של 500 מיליון דולר. קלפרס התחייבה להשקיעה בה כ-5 מיליון דולר, אך בסופו של דבר מחקה 2.5 מיליון דולר. על הנייר היא מחקה כ-250 מיליון דולר. החזר התשואה שלה היה שלילי: 18.2%.



קלפרס התחייבה להשקיע בקרן איפקס איזראל 2 כ-5 מיליון דולר. בסופו של דבר הקרן מחקה כ-1.7 מיליון דולר. על הנייר הקרן מחקה כ-34 מיליון דולר. החזרה התשואה שלה היה שלילי: 10.7%.



קלפרס התחייבה להשקיע בקרן כרמל 1 כ-7.1 מיליון דולר. בסופו של דבר הקרן מחקה כ-2.7 מיליון דולר. על הנייר הקרן מחקה כ-37 מיליון דולר. החזר התשואה שלה היה שלילי וגבוה במיוחד - 49.8%.



מצבה של קרן יזראל סיד 3 לא שונה מהאחרות. קלפרס התחייבה להשקיעה בה 2.5 מיליון דולר. בסופו של דבר הקרן מחקה 1.3 מיליון דולר. על הנייר הקרן מחקה כ-104 מיליון דולר. החזר התשואה שלה היה יחסית נמוך, אך שלילי - 15.8%.



קלפרס התחייבה להשקיע כ-7.2 מיליון דולר בקרן ג'מיני 3. בסופו של דבר הקרן מחקה כ-2.1 מיליון דולר. על הנייר הקרן מחקה כ-70 מיליון דולר. החזר התשואה שלה היה שלילי - 14.7%.



הקרן האחרונה שבה השקיעה קלפרס היא 4 JVP. קלפרס התחייבה להשקיעה בה 7.5 מיליון דולר. בסופו של דבר הקרן מחקה 2.5 מיליון דולר. על הנייר הקרן מחקה כ-135 מיליון דולר. החזר התשואה שלה היה 13.5% - גם הוא שלילי. סך כל המחיקות על הנייר של הקרנות הישראליות הגיע ברבעון הרביעי של שנת 2005 לכ-603 מיליון דולר. ברבעון הקודם הסכום הגיע לכ-515 מיליון דולר.



הפסדי הקרנות הישראליות



פיטנגו 3: מחיקה של 250 מיליון דולר



כרמל 1: מחיקה של 37 מיליון דולר



יזראל סיד 3: מחיקה של 104 מיליון דולר



ג'מיני 3: מחיקה של 70 מיליון דולר



JVP 4: מחיקה של 135 מיליון דולר


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully