וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קבוצת אי.בי.אי מעניקה לדור-אלון המלצת "קנייה" עם יעד הגבוה בכ-40% מהשוק; מאז הנפקתה עלתה המניה בכ-30%

שרון שפורר

12.6.2006 / 16:53

האנליסטים אורי ליכט ויובל זעירא סבורים כי דור אלון רווחית יותר מסונול ומדלק, אך פז היא הרווחית מכולן; מאמינים כי בשוק המקומי יפעלו ארבע חברות



האנליסטים אורי ליכט ויובל זעירא ממחלקת המחקר של קבוצת אי.בי.אי, סבורים כי גם לאחר עלייה של 30% מאז הנפקתה של בבורסה לני"ע בתל אביב בחודש יוני - עדיין יש מקום לעלייה נוספת של 40% במחיר המניה בשנה הקרובה. לכן, הם מעניקים לה מחיר יעד של 80 שקל - לעומת מחיר הפתיחה הבוקר באחד העם, שעמד על כ-57 שקל. האנליסטים מעניקים לחברה המלצת "קנייה".



דור אלון היא חברת הדלקים הרביעית בגודלה בישראל עם למעלה מ-160 תחנות תדלוק ציבוריות. כמו כן, היא ספקית הדלקים הבלעדית של הרשות הפלשתינית. החברה הוקמה ב-1998 בשם דור אנרגיה בעקבות הרפורמה במשק הדלק בישראל, ובאותה שנה גם הונפקה בלונדון ובישראל. בספטמבר נרכשה השליטה בה על ידי קבוצת אלון אשר בשליטת דודי ויסמן. לב לבייב מחזיק בה בכ-26% (דרך אפריקה ישראל). במארס 2000 אוחדה פעילותה על ידי חברת ניהול אחת - דור אלון תפעול תחנות דלק. ב-2001 נמחקה החברה מהבורסה בתל אביב ובלונדון וביוני 2005 הונפקה פעילות הדלקים בישראל, בבורסה בתל אביב.



ליכט וזעירא מתייחסים בסקירתם לסוגיית הפרטת בתי הזיקוק בישראל. הם מאמינים כי התרחיש ההגיוני הוא, שעם שקיעת האבק, יפעלו בשוק המקומי ארבע חברות דלק: פז, דור אלון-סונול, דלק, והקבוצה הרביעית צפויה להיות זו אשר תזכה במכרז בית הזיקוק בחיפה. להערכתם, מחזיקת בית הזיקוק בחיפה, תבנה עצמה כרשת שיווק בינונית על ידי רכישה של רשתות שיווק קטנות, תחנות בודדות ואולי, כפי שפורסם, ירכשו מחזיקי בית הזיקוק חלק מתחנות הדלק שדור אלון תאלץ למכור בשל החלטת בג"ץ.



האנליסטים סבורים כי הסרת הפיקוח משער בז"ן והגדלת התחרות, ייגרמו לירידה קלה במחירים. הם מעריכים כי הפיקוח על מרווחי השיווק יוסר גם הוא בהדרגה, אך מהלך זה יוביל לעלייה במרווחי השיווק שאותם גובות חברות הדלק.



להערכת זעירא וליכט, אם תתבצע העסקה לרכישת סונול על ידי דור-אלון, הרי שתהיה לה תרומה סינרגטית לפעילות דור-אלון, בשל קיצור תהליך הגידול של החברה שיתרחש בכל מקרה בשנים הקרובות. הם גם שבעי רצון מפעילות חנויות הנוחות של הרשת - אלונית - וסבורים כי לחדירה המוצלחת של החנויות יש תרומה לרווחיות החברה ולעתיד מבטיח בתחום הקמעונאי.



גם המכירות לרשות הפלשתינית הן מהותיות, אומרים האנליסטים של אי.בי.אי, אך הם מניחים תרחיש של הפסקת האספקה לשטחי יהודה ושומרון.



בבית ההשקעות חוזים לדור-אלון הכנסות של 6 מיליארד שקל בשנה הקרובה מול 5.7 מיליארד שקל ב-2005 ורווח נקי של 77 מיליון שקל מול 35 מיליון שקל - גידול של למעלה מפי שניים. ב-2007 הם כבר צופים לה הכנסות של 6.3 מיליארד שקל ורווח נקי של 108 מיליון שקל.



שני האנליסטים של אי.בי.אי מציינים את הרווחיות של החברה ביחס לענף בו היא פועלת. דור אלון, הם כותבים, יותר רווחית מהמתחרות דלק וסונול, אם כי ההערכות הן שחברת פז שהינה חברה פרטית ואשר תוצאותיה אינן מפורסמות, היא הרווחית ביותר בזכות גודלה ובזכות מספר התחנות שבבעלותה. להערכת ליכט וזעירא, הסיבה לפער הרווחיות של דור אלון על דלק וסונול, היא שתוצאותיה מאחדות את פעילות הגז, את המשקל הגבוה יותר של שיווק ישיר בחברה, הפעילות המתפחת של חנויות הנוחות ומיקומי התחנות בכבישים ובאזורים חדשים, לעומת מיקומים היסטורים של חלק מהתחנות.



מניית דור אלון עלתה מתחילת השנה ב-21%, בעיקר על רקע ההתפתחויות הצפויות בתחום בתי הזיקוק. שווי המניה בשוק עומד על 811 מיליון שקל. יחד עם זאת, בעוד מאז תחילת השנה ריכזה המניה מחזור של כרבע מיליון שקל, הרי שבחודש האחרון צנחו מחזורי המסחר במניה לכ-120 אלף שקל בממוצע. בעקבות כך היא עשויה לסבול מתנודתיות ומחוסר נזילות.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully