השימוש בתעודות הסל - מכשיר המחקה ביצועים של מדדים שונים - הולך וצובר תאוצה ועניין, דבר אשר מתבטא במחזורי המסחר הגבוהים שמרכזות התעודות. על פי נתוני הבורסה, בחודש מאי הסתכם מחזור המסחר בתעודות סל על מדד ת"א-25 ב-130 מיליון שקל - כפול מהממוצע מתחילת השנה.
הפופולריות שצובר המכשיר לא נעלמה גם מעיניהן של מנהלי קופות הגמל ובכלל זה קופות הגמל הרגילות, קרנות ההשתלמות וקרנות הפיצויים.
במהלך ארבעת החודשים הראשונים של 2006 נרשמה עלייה בסך ההשקעה בתעודות סל של כלל קופות הגמל מ-4.8 מיליארד שקל, שהיוו 2% מסך הנכסים בסוף דצמבר 2005, ל-6.6 מיליארד שקל - 2.7% מסך הנכסים בסוף אפריל 2006 ועלייה של כ-38%. כך עולה מנתונים שפירסם היום משרד האוצר.
קופות הגמל שבשליטת חברות הביטוח החזיקו בשיעור הגבוה ביותר של תעודות סל - 7.2%, כמעט פי 3 מהממוצע הכללי, אם כי חשוב לציין את היקף הנכסים הנמוך שלהם, כ-4 מיליארד שקל בלבד מתוך נכסים בשווי 245 מיליארד שקל. הקופות בשליטת הגופים הפרטיים החזיקו בשיעור הנמוך ביותר, 2.2% בלבד, אך היקף נכסיהן גדול בהרבה ומסתכם ב-22 מיליארד שקל. הבנקים, המנהלים 67% מנכסי הציבור, השקיעו 3.8 מיליארד שקל בתעודות סל, כלומר 57% מסך ההשקעה באפיק זה.
בסך הכל, השקיעו קופות הגמל 4.16 מיליארד שקל בתעודות סל בחו"ל המחקות מדדי מניות, כאשר השקעה זו מהווה כ-63% מסך ההשקעה בתעודות סל. כמו כן השקיעו הקופות 1.63 מיליארד שקל בתעודות סל בישראל המחקות מדדי מניות בחו"ל ו-752 מיליון שקל בתעודות סל בישראל המחקות מדדי מניות בארץ. בסיכומו של דבר, 88% מסך ההשקעות של קופות הגמל בתעודות סל צמודים למדדי מניות בחו"ל.
גם קופות הגמל גילו את תעודות הסל: השקיעו מתחילת השנה 6.6 מיליארד שקל - עלייה של 38% תוך 4 חודשים
טל לוי
13.6.2006 / 13:00