וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משה תאומים תובע את איפקס על כ-28 מיליון שקל

עודד ארבל

13.6.2006 / 20:05

לטענת תאומים, איפקס, הזוכה במכרז לרכישת מניות בזק, הפרה את התחייבותה לשלם לו תגמול הולם עבור הייעוץ שהעניק לה במהלך המכרז



לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה אתמול תביעה בסדר דין מקוצר על סך כ-28 מיליון שקל נגד חברת איפקס פרטנרס ישראל. התובעת, חברת הפרסום גיתם, המנוהלת ונשלטת על ידי משה תאומים, טוענת כי איפקס הפרה את התחייבותה לתגמל אותה באופן הולם על שירותיה המקצועיים שניתנו לאיפקס במהלך המכרז לרכישת ממניות בזק.



מדובר במכרז שהתפרסם באוגוסט 2004 ובמסגרתו הציעה המדינה למכירה 30% ממניות חברת בזק. על פי כתב התביעה, שהוגש באמצעות עורך הדין יעקב ויינרוט ועורך הדין ישראל וולנרמן, איפקס, שהיתה מעונינת להשתתף במכרז, פנתה, באמצעות מנכ"לה דאז, מר חנוך (אלן) ברקת, אל גיתם לצורך קבלת שירותי ייעוץ. לטענת גיתם, לא רק שהיא הסכימה להצעת איפקס כי תייעץ לה אלא, על מנת להקל עליה, היא הסכימה כי לא תקבל שכר ורק אם איפקס תזכה במכרז - שהיקפו נאמד בכמיליארד דולר - תזכה לתגמול הולם שישקף הן את היקף העסקה, הן את היקף השירותים הנרחב והן את הסיכון שנטלה.



כך, לטענת גיתם, הוסכם בין הצדדים כי גיתם תקבל מאייפקס סכום של 880 אלף דולר שישולמו במזומן וסכום נוסף של 4 מיליון דולר שישולם לגיתם במידה שאיפקס תזכה במכרז - היא תביא לכך שגיתם תמונה לשמש כמשרד הפרסום של בזק, ותמסור לידיה את תקציב הפרסום הכולל של בזק ושל החברות הבנות שלה לתקופה שלא תפחת מ-3 שנים.



בפועל, גיתם טוענת כי מילאה את חלקה בהסכם והעניקה לאיפקס שירותי ייעוץ ופרסום אשר הצריכו משאבים רבים והשקעה ללא גבול, לרבות היקף עצום של שעות עבודה שבוצעה על ידי טובי המומחים, ובראשם מר משה תאומים. עבודה זו הוכיחה את עצמה כאשר איפקס זכתה במכרז אולם, באופן תמוה סירבה לשלם לגיתם את שהתחייבה. כמו כן, לא פעלה על מנת להעביר את תקציב הפרסום של בזק לגיתם.
גיתם מוסיפה, כי בעקבות סירובה של איפקס לשלם את החוב הנטען, התנהלו בינה ובין גיתם חליפת מכתבים ערה, במסגרתה לא הכחישו נציגי איפקס ולו פעם אחת את החוב הנטען אלא כל טענותיה התייחסו להיעדר יכולה להשפיע על העברת תקציבי הפרסום.



לאור כל זאת, טוענת גיתם יש לחייב את איפקס לשלם לה סך בשקלים השווה ל 4.88 מיליון דולר. סכום זה מגיע כיום, עם ריבית והצמדה ל-27.7 מיליון שקל.



טרם הוגשה בקשת רשות להתגונן.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully