וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יצרנית הבירה באדווייזר בוש מתכננת להיכנס לשוק היין ומשקאות חריפים נוספים

סוכנויות הידיעות

21.6.2006 / 16:26

בארה"ב איבדה הבירה 5% מנתח השוק למשקאות חריפים בעשור האחרון בשל מעבר למשקאות אלכוהוליים אחרים; גם צריכת האלכוהול הכוללת ירדה



יצרנית הבירה האמריקאית אנהויזר בוש (סימול BUD), הידועה בזכות מותג באדווייזר, מתכננת להיכנס לשוק היין והמשקאות החריפים האחרים בכדי לפצות על חולשת הבירה בשוק המשקאות האלכוהוליים. מאז 1995 איבד המשקה התוסס 5% מנתח שוק המשקאות האלכוהוליים בארה"ב, בשל מעבר הצרכנים ליין ולמשקאות חריפים אחרים.



החברה מעריכה כי אם המגמה תימשך, היא תיאלץ לבדוק מחדש את המודל העסקי שלה. בשנה שעברה הקימה אנהויזר בוש חטיבה חדשה לפיתוח משקאות חריפים מזוקקים והמוצר הראשון של החטיבה, ליקר בשם ג'קיל אנד הייד, משווק בצורה מצומצמת כדי לבדוק את השוק. כמו כן משווקת החברה בשיתוף בקארדי משקאות לתת בטעמים שונים, תחת מותג בקארדי סילבר לייבל.



צריכת המשקאות האלכוהוליים (אתנול לשתייה) בארה"ב נפלה מ-1.11 גאלון (כארבעה ליטר) לנפש לשנה ב-1974, ל-0.62 גאלון (כשני ליטר) לשנה ב-1998, אולם עלתה מאז ל-0.67 גאלון לשנה.



הצרכנים שינו את טעמם וענף הבירה עומד בפני תחרות מצד יין, בריזרים וגם משקאות לא אלכוהוליים כמו רד בול. כדי להילחם במגמת הירידה בצריכת אלכוהול, פעל הענף באמצעות לובי פוליטי להגדלת נגישות המשקאות האלכוהוליים לצרכנים בדרכים מגוונות, כגון עריכת מכירות מוזלות בימי ראשון והתרת המכירות במרכולים.



אנליסטים מעריכים כי כניסה של אנהויזר בוש לשוק המשקאות החריפים שאינם בירה, תיעשה באמצעות שותפות או מיזם משותף.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully