וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מניות זיכרון הפלאש הגיבו בעליות שערים על רקע תחזית של גרטנר לגבי מחסור צפוי בשבבים ברבעון הרביעי

עומרי כהן

22.6.2006 / 11:14

לדברי גרטנר, המחסור צפוי בעיקר אם אפל תשיק דגם חדש של נגן iPod עם זיכרון של 10-12 ג'יגה בייט; אם סיסטמס עלתה ב-2.1%; סנדיסק הוסיפה 1.6%; סייפן עלתה ב-2.7%



מניות חברות הפלאש (זיכרון בלתי נדיף) הגיבו אתמול בעליות שערים לתחזית של חברת המחקר גרטנר, לפיה צפוי מחסור בשבבים מסוג NAND ברבעון הרביעי של 2006. שבבי ה-NAND מיועדים לאחסון נתונים (DATA) במכשירים אלקטרונים ופופולריים במיוחד במחשבי כף יד, טלפונים ניידים מתקדמים ונגני מוסיקה דיגיטליים. עלתה ב-2.1% וסנדיסק הוסיפה 1.6%. , המוכרת רישיונות לשימוש בטכנולוגיית הפלאש החדשנית שלה - NROM, אשר מיועדת הן לאחסון קוד (כמו טכנולוגיית ה-NOR הקיימת) והן לאחסון נתונים, עלתה ב-2.7%. מחסור אפשרי בשבבים עשוי להוביל לעליות מחירים בשוק שבבי הפלאש וכן במוצרים מבוססי שבבים.



גרטנר העריכה, כי המחסור צפוי בעיקר אם חברת אפל קומפיוטר תשיק דגם חדש של נגן המוסיקה הדיגיטלי - iPod, עם זיכרון של 10 עד 12 ג'יגה בייט. להערכתה, יניעו מכירות נגני המוסיקה בעולם את הצמיחה בשוק שבבי הפלאש (NAND) במחצית השנייה של השנה. אפל מצדה, עדיין לא הודיעה אם תמכור נגני iPod בעלי זיכרון פלאש NAND של יותר מ-4 ג'יגה בייט.



לדברי גרטנר, ישפיע המחסור בשבבי NAND לטובה על שתי יצרניות ה-NAND הגדולות, סמסונג וטושיבה; על סנדיסק (סימול: SNDK) וכן על יצרניות השבבים מיקרון (סימול: MU) ו, אשר הודיעו אשתקד על הקמת מיזם משותף לייצור פלאש NAND. מיקרון גם צפויה להשלים בקרוב את רכישת חברת לקסאר תמורת כ-960 מיליון דולר בעסקת מזומן. לקסאר מתחרה בסנדיסק ובאם סיסטמס בתחום כונני ה-USB הניידים וכרטיסי הזיכרון למצלמות דיגיטליות.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully