רעיית ראש הממשלה, עליזה אולמרט, היתה מעורבת במגעים שהובילו לאישור הצעת החוק למען ילדים בסיכון בוועדת השרים לחקיקה. האישור ניתן בניגוד לדעתם של פקידים במשרדי האוצר והרווחה. גם שר האוצר אברהם הירשזון תמך בהצעת החוק, בניגוד לדעת הממונה על התקציבים, קובי הבר. הצעת החוק, של ח"כ רן כהן (מרצ), מחייבת את המדינה לממן סידור בפנימייה לכל ילד שחשוף בביתו לסיכון התעללות או הזנחה.
"הנושא של ילדים בסיכון, שהשהות בבית מסכנת את שלומם והתפתחותם, צריך להיות בסדר עדיפויות ראשון של מדינה מתוקנת", אמרה אולמרט, בעקבות אישור הצעת החוק בוועדת השרים ביום ראשון. "השריטה בנפשו של ילד צעיר היא עמוקה ובלתי ניתנת לתיקון, ולכן אי אפשר לשחק, לא בזמן ולא במכסות. עכשיו נוצר סיכוי אמיתי שילדים אלה יקבלו הזדמנות חדשה בפנימייה או במשפחת אומנה ללא כל מגבלה. הכיוון הכללי של פיתוח שירותים בקהילה רצוי ומבורך. עד להעמדת מצאי שירותים שיהלום את הצרכים - לא ניתן להתעלם מילדים שאין להם מענה בקהילה".
אולמרט פעילה זה שנים למען ילדים בסיכון ומכהנת, זה יותר מעשור, כיו"ר לפיתוח פרויקטים של עמותת "ילדים בסיכוי". העמותה מנסה זה חמש שנים לקדם חוק שיעגן את חובתה של המדינה לממן סידורים חוץ-ביתיים לילדים בסיכון ולבטל את המכסות השנתיות, שמגבילות את מספר הילדים שהמדינה יכולה להוציא מבתיהם.
אתמול הודיע משרד הרווחה שהושג הסכם עם הממונה על התקציבים, על כך שהמדינה תממן סידור בפנימייה לכל ילד, שגורמי מקצוע ימליצו להוציא מביתו. במשרד הרווחה ובאוצר קיוו שהסכמה זו תבלום את תהליך החקיקה, אבל בעמותת "ילדים בסיכוי" אמרו אתמול שבכוונתם לקדם את אישור החוק במהרה.
במשרד הרווחה מתנגדים לחקיקה מחשש שהיא תחבל ברפורמה, שבמסגרתה מפתחים בשנתיים האחרונות מסגרות בקהילה לילדים בסיכון, כדי לשלוח כמה שפחות מהם לפנימיות. אבל תומכי החוק סבורים שיש לספק פתרונות בפנימיות לכל מי שזקוק, ובמקביל לפתח את המסגרות הקהילתיות.
הירשזון מסר בתגובה כי לא היתה לו כל שיחה עם עליזה אולמרט לפני ההצבעה בוועדת השרים.
רעיית ראש הממשלה עליזה אולמרט היתה מעורבת בגיבוש חוק לילדים בסיכון
רותי סיני
5.7.2006 / 10:27