"שירותי הדור השלישי לא יצליחו לדחוף את ה-ARPU (הכנסה ממוצעת למנוי) כלפי מעלה ומחירי השירותים יישחקו בתחרות בין החברות. הדור השלישי הוא השקעה של החברות על מנת לשמור את ה-ARPU על רמתו הנוכחית", כך כותב האנליסט ניר זוננברג מבית ההשקעות מיטב בסקירה למניית . בית ההשקעות מעניק למניית פרטנר המלצת "קנייה" במחיר יעד של 44 שקל, הגבוה בכ-23% ממחיר השוק.
המחיר שנקבע למניית פרטנר משקף מכפיל EV/EBITDA של כ-5.87 על ה-EBITDA הצפויה לפרטנר ב-2006. "אנו מרגישים בנוח עם מכפיל זה לאור העובדה כי ממוצע המכפילים של חברות הסלולר באירופה הוא כ-6.22", כותב זוננברג. ה-EBITDA של פרטנר ברבעון הראשון של 2006 הסתכם בכ-434 מיליון שקל, כ-33% מהמחזור. במיטב מעריכים כי לאחר תקופה של תנודתיות, שיעור ה-EBITDA צפוי להתייצב על הרמה הנוכחית.
באשר לתוכנית ניידות המספרים שמאיימת על הכנסות חברות הסלולר, מעריכים במיטב כי התוכנית, שצפויה להתבצע במהלך 2007, אמורה לבטל את הזיקה בין מספר הטלפון של הלקוח לבין החברה הסלולרית ויישומה צפוי להעלות את שיעורי הנטישה של כל חברות הסלולר. עם זאת, במיטב מעריכים כי לאור המותג החזק של פרטנר, תצליח החברה לשמור על כמות המנויים הנוכחית ואף להגדילה.
מיטב: הדור השלישי הוא השקעה של החברות על מנת לשמור את ההכנסה הממוצעת ממנוי על רמתה הנוכחית
ערן גבאי
5.7.2006 / 11:49
