וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אזרח פלשתינאי נהרג ושבעה נפצעו בניסיון כושל לפגוע מהאוויר בחוליית חמאס באזור רפיח

הארץ

9.7.2006 / 17:24

הפעילים הספיקו לקפוץ מהמכונית אך מוכר בחנות סמוכה נהרג; אולמרט: הפעולה ברצועה היא מלחמה שאי אפשר לקצוב לה לוחות זמנים; פרץ: צה"ל ימשיך לפעול תוך כניסה ויציאה מהשטח





הפלשתינאים דיווחו כי טנקים שבו לצפון הרצועה לאחר שכוחות צה"ל יצאו ממנה אתמול בבוקר בתום פעולה שנמשכה מעט יותר מיומיים. לפי הדיווח, הטנקים התקדמו הלילה לעבר הריסות ההתנחלות דוגית שבצפון הרצועה.



בגזרה זו, "התוחמת הצפונית" (הריסות ההתנחלויות אלי-סיני, דוגית וניסנית), התרכזו עיקר חילופי האש עם החמושים בסוף השבוע. הכוחות פעלו שם מאז יום חמישי לפנות בוקר ועד ליציאתם אתמול בבוקר. כניסתם, בעיקר לשכונת אל-עטטרה בפאתי בית-להיה, משכה לאזור עשרות פלשתינאים חמושים שירו אל הטנקים והנגמ"שים, אולם מהירי לא היו נפגעים. כלי טיס של חיל האוויר וכן מארבי צלפים פגעו בפלשתינאים החמושים.



כוח אחר של צה"ל יצא אתמול מהגבעות שממזרח לבית-חאנון. כוח נוסף, שפעל באזור מעבר סופה בדרום הרצועה, שב גם הוא אמש לשטח ישראל. בדרום הרצועה, פועל עדיין כוח קטן של צה"ל בשדה התעופה דהנייה שליד רפיח.



במקביל להשלמת יציאת הכוחות מצפון הרצועה, נכנס אתמול כוח צה"ל לאזור שממערב למעבר קרני. הכוחות נכנסו עד למרחק של כחצי קילומטר מהשכונות המזרחיות של עזה, זייתון וסג'עייה. בפיקוד הדרום אמרו, כי המבצע נועד בעיקר לחשוף מנהרות. אתמול נחשפה מנהרה צפונה משם וחיל האוויר הפציץ את הכניסה אליה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully