וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מפעילות בורסות פרנקפורט ומילאנו שוקלות להגיש הצעה משותפת להקמת בורסה פאן-אירופית עם יורונקסט

סוכנויות הידיעות

9.7.2006 / 20:06

יורונקסט שהסכימה למיזוג עם בורסת ניו יורק, מסרה כי המודל הפאן-אירופי הוא המועדף עליה, וכי המיזוג עם NYSE יסייע לחיזוקו; כך דיווח העיתון הכלכלי האיטלקי "איל סולה 24 אורה"



בורסה איטליאנה, המפעילה את בורסת מילאנו באיטליה, ודויטשה בורסה (סימול DB1Gn.DE) הגרמנית, המפעילה את בורסת פרנקפורט, בוחנות אפשרות להגיש הצעה משותפת ליורונקסט (סימול ENXT.PA), המפעילה את בורסות פאריס, אמסטרדם, בריסל וליסבון, להקמת בורסה כלל אירופית אשר תתבסס על המודל הפאן-אירופי של יורונקסט אשר הסכימה בחודש שעבר להתמזג עם בורסת ניו יורק (סימול NYX). כך דיווח אתמול העיתון הכלכלי האיטלקי "איל סולה 24 אורה".



מודל הבורסה הפאן-אירופית מועדף על חלק ממנהיגי אירופה, בהם ראש ממשלת איטליה, רומנו פרודי, ונשיא צרפת, ז'אק שיראק. יורונקסט מסרה ביום שישי, כי הרחבת מודל הבורסה הפאן-אירופי היה המודל המועדף עליה מלכתחילה, וכי מודל זה צפוי לצאת מחוזק מהמיזוג עם בורסת ניו יורק.



בורסת ניו יורק ויורונקסט - הבורסה השנייה בגודלה באירופה - הודיעו בחודש שעבר על מיזוגן בעסקה בשווי 20 מיליארד דולר. העסקה תהיה בנויה כ"איזון בין שווים" ותיצור בורסת מניות טרנס-אטלנטית ראשונה מסוגה.



בעלי המניות של יורונקסט דחו בחודש מאי הצעת רכש בסך 11.1 מיליארד דולר שהגישה דויטשה בורסה. המיזוג אמור היה ליצור את הבורסה הגדולה באירופה ולנשל את בורסת לונדון מתואר זה. לאחר ההודעה על מיזוג יורונקסט-NYSE, ניסתה דויטשה בורסה ללא הועיל לשכנע את יורונקסט בדבר היתרונות בהעדפת מיזוג עמה על פני מיזוג עם בורסת ניו יורק.



דויטשה בורסה פתחה במגעים עם יורונקסט לאחר שבשנה שעברה זנחה הצעת רכש שהגישה לבורסת לונדון (LSE). יורונקסט זנחה אף היא תוכנית לרכוש את LSE לאחר שבורסת נאסד"ק האמריקאית הגדילה את אחזקותיה בחברה.



מיזוג NYSE-יורונקסט בא על רקע לחץ גובר על בורסות בעולם להתמזג לנוכח הירידה בעמלות המסחר ורצון המשקיעים לסחור בניירות ערך על פני אזורי זמן שונים ברחבי העולם.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully