וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

PwC: הפרסום המקוון יצמח ל-10% מכלל הפרסום הגלובלי ב-2010 - לעומת 3% ב-2002

עפרה שלו

10.7.2006 / 19:46

תעשיית הבידור והמדיה צפויה לצמוח בשיעור שנתי ממוצע של 6.6% ל-1.8 טריליון דולר ב-2010; האינטרנט יישאר אמצעי המדיה בעל הצמיחה המהירה ביותר



תעשיית הבידור והמדיה נכנסה לתקופה של צמיחה יציבה וצפויה לצמוח בשיעור שנתי ממוצע של 6.6%, ל-1.8 טריליון דולר ב-2010 - כך על פי דו"ח שפירסמה פרייס ווטרהאוס קופרס (PwC). הצמיחה צפויה להאט ב-2010-2009. האינטרנט יישאר אמצעי המדיה בעל הצמיחה הגלובלית המהירה ביותר, עם צמיחה של 18.1% ל-51.6 מיליארד דולר ב-2010.



חלקה של האינטרנט בעוגת הפרסום יגדל אף הוא באופן משמעותי. על פי הדו"ח, הפרסום המקוון יהווה כ-10% מסך הפרסום הגלובלי עד 2010, לעומת 3% ב-2002. הפרסום הגלובלי יצמח ב-6.2% ל-521 מיליארד דולר ב-2010, לעומת 385 מיליון דולר ב-2005.



אחת המסקנות הבולטות בדו"ח היא כי האופן בו הציבור צורך תוכן ובידור משתנה על רקע התבססותם של ערוצי התוכן הדיגיטליים. טכנולוגיות דיגיטליות, ובעיקר אינטרנט בפס רחב וטלפונים ניידים, הופכות בהדרגה לערוצי הפצת תוכן מקובלים ורווחיים.



"כמעט כל תחום בתעשיית הבידור והמדיה עובר מהפצה פיזית של תוכן, להפצה דיגיטלית", אמר וויין ג'קסון, ראש חטיבת הבידור והמדיה הגלובלית של פרייס ווטרהאוס קופרס. עבור חברות המדיה, "ההאטה בתחום ההפצה הפיזית תקוזז במידה מסוימת על ידי ההפצה הדיגיטלית".



הגידול במספר מנויי האינטרנט בפס רחב והטלפונים הניידים, ישמש מנוע צמיחה לתעשיית הבידור והמדיה. ב-2005, מספר משקי הבית שהיו מנויים על אינטרנט בפס רחב בעולם עמד על 187 מיליון, עלייה של 30% ביחס ל-2001. עד 2010 יגיע המספר ל-433 מיליון משקי בית. מספר האנשים בעולם שלהם טלפון נייד צומח גם הוא במהירות, ועמד ב-2005 על 1.8 מיליארד איש. המספר יגדל ל-2.8 מיליארד איש עד 2010 - כלומר, מיליארד איש יהפכו ללקוחות פוטנציאליים של תוכן בטלפון הנייד בחמש השנים הבאות.



ארה"ב צפויה להמשיך להיות שוק הבידור והמדיה הגדול ביותר. התעשייה בארה"ב תצמח בשיעור שנתי ממוצע של 5.6% ל-726 מיליארד דולר ב-2010.



אזור אסיה פסיפיק יישאר האזור בעל הצמיחה המהירה ביותר. בענפים רבים תירשם צמיחה דו-ספרתית, בהם אינטרנט, הפצת טלוויזיה, משחקי הימורים ומשחקי וידיאו. סין צפויה לעקוף את יפאן ב-2009, כשוק הגדול ביותר באזור.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully