וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ועדת הכלכלה דורשת להפחית את הקנסות על פיגורי תשלום בכביש חוצה ישראל

צבי זרחיה

10.7.2006 / 20:42

הוועדה מאיימת: "אם לא יופחתו הקנסות, נעשה זאת בחקיקה"; מנכ"ל חוצה ישראל יהודה כהן: "נפחית קנסות כשנהיה בטוחים שההכנסות גבוהות מההוצאות לגבייתם"



מאת צבי זרחיה ורוני לינדר-גנץ



ועדת הכלכלה דורשת מחברת דרך ארץ, המפעילה את כביש חוצה ישראל, להפחית את קנסות הפיגורים שהיא גובה מנהגים הנוסעים בכביש. בוועדה הועלו איומים שלפיהם הכנסת תכפה את הפחתת הקנסות בחקיקה אם החברה לא תפחית אותם בקרוב. בדיון שקיימה אתמול הוועדה, בעניין דרש היו"ר, ח"כ משה כחלון (ליכוד), מהחברה לשנות את נהלי הגבייה על קנסות הפיגורים. "אסור שיווצר מצב שבו הכנסותיה של החברה כתוצאה מגביית קנסות פיגורים גבוהות מהוצאותיה לגביית הקנסות".



לעמדה הזו הצטרפו יתר חברי הוועדה, שכן החוק קובע שאסור לחברה לצבור הכנסות עודפות על הוצאות לגביית הקנסות. ח"כ ג'אמל זאחלקה (בל"ד) אמר, כי "תפקידנו כמחוקקים להכניס רציונל של מידתיות בקנסות. אם לא יופחתו הקנסות ניאלץ לעשות את הדברים בכפייה באמצעות חקיקה".
ח"כ יואל חסון (קדימה) קרא לעבר ראשי דרך ארץ באומרו "יש לכם אינטרס שהגבייה לא תהיה מהירה. אם לא יחול שינוי ניאלץ לבצע שינוי בחקיקה".



בוועדה נשמעו גרסאות סותרות בדבר גובה ההכנסות של דרך ארץ מגביית הקנסות, לעומת הוצאות הגבייה. מנכ"ל חברת כביש חוצה ישראל, יהודה כהן, העריך כי ההכנסות מגביית הקנסות גבוהות מגביית הקנסות בכביש עולות על הוצאות הגבייה של הקנסות. כהן הוסיף, כי "כשנהיה בטוחים בכך נוריד את הקנסות".



לעומת מנכ"ל כביש חוצה ישראל, טען בישיבה אודי סביון מנכ"ל דרך ארץ, אמר כי "העובדות הן אחרות ובשנת 2006 ההוצאות לגביית הקנסות היו גבוהות בכ-6 מיליון שקל מההכנסות מגבייתם". בתום הישיבה אמר בתשובה לשאלת TheMarker, כי בעוד כחודש עד חודש וחצי יבקש לקבל את הנתונים בעניין ובמידה שההכנסות יהיו גבוהות מההוצאות - ידרוש להפחית את הקנסות. יו"ר הוועדה כחלון איבד את סבלנותו לנוכח המחלוקת בין השניים וקרא "אם אתם מקבלים ולו שקל יותר מהוצאות הגבייה, זה חמור מאוד".



נציגת המועצה לצרכנות, מיטל בשירי, אמרה בוועדה כי "אופן התנהלות חברת דרך ארץ, מפעילת כביש 6, כפי שהיא עולה מתלונות צרכנים רבות המגיעות למועצה לצרכנות, מעלה פגיעה קשה ומתמשכת בצרכנים בחסות הדין. החוק מאפשר לחברה לפעול בנסיבות שערורייתיות תוך חשש לניגוד עניינים מובנה: מחד היא בעלת אינטרס כלכלי מובהק, ומאידך בידיה סמכויות גבייה דרקוניות, ובהן הטלת קנסות בשיעורים חסרי תקדים של עד 400%, תוך אכיפה מחמירה המבוצעת על ידי החברה עצמה".



המועצה לצרכנות אף ציינה, כי עוד בשנת 2003 פנתה בנדון למשרד המשפטים, שרי התשתיות והאוצר ולוועדת הכלכלה שאף קיימה דיון בעניין נושא, "אך חברת חוצה ישראל ממשיכה לפעול באופו מקומם על בסיס הסמכויות המפליגות שהעניק לה המחוקק".


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully