וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'וב אינפו: השכר למהנדסים צעירים בהיי-טק עלה ב-30%-20% ב-2006

עינב בן יהודה

11.7.2006 / 9:30

עלייה בביקוש למהנדסי תוכנה, למהנדסי ג'אווה ולמהנדסים למשרות QA; השכר המוצע למתכנת C++ בעל 3-2 שנות ניסיון: 20-17 אלף שקל ברוטו בחודש



השכר המוצע למהנדסים צעירים בענף ההיי-טק, עד 4 שנות ניסיון, עלה בשנה החולפת ב-30%-20%, כך עולה מנתוני קבוצת ההשמה ג'וב אינפו.



לדברי עפרה עפגין חדד סמנכ"ל, מנהלת חטיבת ההשמות בקבוצה, קיימת תחושה של מעין חזרה לשנות הבועה בענף, 2000-'99, בגלל העלייה המשמעותית בביקוש למהנדסים צעירים. "הביקוש לבוגרי אוניברסיטאות מוכרות ומהנדסים בעלי עד 4 שנות ניסיון עלה מאוד בשנה החולפת. חברות מגייסות כספים מקרנות, מגדילות מכירות ולכן זקוקות לאנשי פיתוח. לעומת זאת, הביקוש למהנדסים בעלי ניסיון רב יותר, שיכולים למלא תפקידים של מנהלי צוותים וראשי פרויקטים, עלה גם הוא אך בהקפים נמוכים יותר".



מנתוני החברה עולה כי הביקוש הכולל לעובדים בששת החודשים הראשונים של השנה היה גבוה ב-10% בהשוואה לתקופה המקבילה. לדברי דליה קריאף-זק, מנכ"ל הקבוצה תהליכי הגיוס בקרב החברות ממוקדים ומדודים. עוד היא מציינת כי במחצית הראשונה של השנה בלטה עלייה בביקוש למהנדסי תוכנה, בעיקר למהנדסים בסביבת לינוקס, למהנדסי ג'אווה ולמהנדסים למשרות QA.



מנתוני החברה ניתן לראות כי בתחומים מסוימים אכן נרשמו עליות שכר מרשימות. כך לדוגמה, השכר המוצע למתכנת C++ בעל 3-2 שנות ניסיון הוא 20-17 אלף שקל ברוטו בחודש, גבוה ב-40%-30% בהשוואה לשנה שעברה. למתכנת ג'אווה בעלי 3-2 שנות ניסיון יוצע שכר של 21-18 אלף שקל ברוטו, גידול של 50%-40% בהשוואה לתקופה המקבילה. מהנדס NET שרק סיים הלימודים, מאוניברסיטה מוכרת, יקבל הצעות בטווח השכר של 17-14 אלף שקל ברוטו, לעומת 10-9 אלף שקל ברוטו לפני שנה.



עפגין חדד מציינת כי העלייה בשכר מתמתנת ככל שלמועמדים יש יותר שנות ניסיון. לדבריה, השכר המוצע למועמדים, מתחומים שונים, בעלי 4 שנות ניסיון ויותר עלה בשנה החולפת ב-9%-7%. מנתוני החברה עולה כי מהנדסי Real Time בעלי 5-3 שנות ניסיון יקבלו הצעות שכר של 25-23 אלף שקל לעומת 25-22 לפני שנה. מנהל פרויקט בעל 5-3 שנות ניסיון יקבל הצעות שכר של בין 22 ל-25 אלף שקל ברוטו, לעומת 27-22 אלף שקל ברוטו בשנה שעברה.



עפגין חדד מציינת כי בשנה החולפת חלה גם עלייה בביקוש למשרות בתחום המטה והאדמיניסטרציה, ולאור הגידול בביקוש פתחה הקבוצה חטיבה מיוחדת המתמחה בהשמה של מועמדים למשרות כגון מנהלי משרד, פקידי קבלה, עוזרים אישיים ועוד. מנתוני החברה עולה כי השכר המוצע לעוזר אישי לו זה התפקיד הראשון נע בין 8-7 אלף שקל ברוטו, כשמדובר בתפקיד שלישי עולה השכר ל-12-10 אלף שקל ברוטו. מנהל משאבי אנוש בעל ניסיון (תפקיד שלישי) יקבל שכר של בין 20 ל-23 אלף שקל.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully