וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מהדרין: מנכ"ל החברה ומנהלת הנכסים נחקרו תחת אזהרה בחשד לעבירת שוחד בעסקת מכירת הקרקע בטירה

טל לוי

12.7.2006 / 9:28

ראש עיריית טירה ובכירים נוספים בעירייה נחקרו לפני כשבועיים בחשד לקבלת שוחד בקשר להשבחת מקרקעין; במהדרין דוחים את החשדות



, הפועלת בתחום החקלאות והנדל"ן, הודיעה הבוקר כי מנכ"ל החברה ומנהלת הנכסים נחקרו תחת אזהרה בחשד לעבירת שוחד בעסקת מכירת קרקע בטירה.



מהדרין, שבשליטת הפניקס ונכסי הדרים מקבוצת אי.די.בי, מכרה בספטמבר ואוקטובר 61 דונם בטירה ובדרום השרון תמורת 995 אלף דולר. בימים האחרונים נחקרו ראש עיריית טירה, מתכננת מחוז מרכז של הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ואנשים נוספים, בחשד לקבלת שוחד לכאורה בקשר להשבחת מקרקעין בתחום עיריית טירה.



במהדרין מציינים כי "החברה סבורה שפעלה כדין בכל הקשור לעסקת המכירה האמורה".



מהדרין עוסקת בנטיעה, עיבוד, אריזה ושיווק של מטעים ופרי הדר, ובבעלותה נכסי נדל"ן רבים. לצד 1,300 הדונמים שמחזיקה החברה בצפון אשקלון, כוללים נכסי החברה כ-30 אלף דונם ברחבי הארץ, ובבעלותה פרדסים, מטעים, בתי קרור, פרויקטים של נדל"ן למגורים ו-65 אלף מ"ר של נדל"ן מניב הכולל גם את הבעלות על קניון הדרים. יו"ר מהדרין הוא יונתן בשיא, המוכר גם כיו"ר מינהלת סל"ע, המינהלת המיוחדת שהוקמה במשרד ראש הממשלה לטיפול במפוני עזה.



לקראת סוף 2005 ניסו בעלי השליטה למחוק את החברה מהמסחר באמצעות הצעת רכש לכל בעלי המניות האחרים, שאחזו אז בכ-30% מהחברה. ההצעה נכשלה, מאחר שרק 16.6% מבעלי המניות הסכימו להיענות להצעת רכישת מניותיהם במחיר שהציעו בעלי השליטה. לפיכך, בעלי השליטה עלו לאחזקה של 86.6% במהדרין.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully