מאת עמוס הראל וג’קי חורי
חילופי אש פרצו הבוקר (רביעי) בין צה"ל וחיזבאללה בגזרה המערבית של גבול לבנון. אזרח ישראלי נפצע בהפגזה משטח לבנון, ליד מושב זרעית, והוא מטופל בשטח. סמוך לשעה 9:00 הופגזו שורת מוצבים של צה"ל בגזרה המערבית בגבול הצפון. עדיין לא ברור אם נורו קטיושות או פצצות מרגמה. ראש מועצת שלומי, גבי נעמן, מסר כי כל הילדים הוכנסו למקלטים. גם במושבים סמוכים לגדר בגזרה התבקשו התושבים להיכנס למקלטים.
בלבנון טרם פורסמה הודעה ובה קבלת אחריות להתקפה. בצה"ל מעריכים כי מדובר בחיזבאללה, או בארגון פלשתיני הפועל באישורו של חיזבאללה, השולט בנעשה בדרום לבנון.
התרחיש של התלקחות אפשרית בגבול הצפון הועלה בדיונים במערכת הביטחון בשבועיים האחרונים, מאז חטיפת החייל גלעד שליט. ייתכן שזו תגובה לניסיון ההתנקשות הישראלי במוחמד דף לפנות בוקר בעזה.
אזרח ישראלי נפצע בהפגזה משטח לבנון; תושבים באזור הגבול נדרשו להיכנס למקלטים
הארץ
12.7.2006 / 22:37