וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת ניקנור של בני שטיינמץ ודן גרטלר גייסה בלונדון 400 מיליון דולר לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

אפרת נוימן

12.7.2006 / 22:08

ניקנור המחזיקה מכרות נחושת ומתכת בקונגו הודיעה כי השלימה את שלב התמחור והמניה תחל להיסחר ביום שני; לחתם ג'יי.פי מורגן אופציה לרכישת מניות בהיקף של 40 מיליון דולר



חברת מכרות הנחושת ניקנור שבבעלות בני שטיינמץ (50% לפני ההנפקה), היהלומן דן גרטלר (20%) והאחים הבריטים מנדי ומשה גרטנר (30%) הודיעה היום לבורסה המשנית בלונדון (AIM) כי השלימה את תהליך התמחור בהנפקה ראשונה לציבור.



החברה תמכור 36 מיליון מניות (26.4%) לפי מחיר מניה של 6 ליש"ט, כך שתזרים לקופתה 400 מיליון דולר. התכנון המקורי של החברה היה גיוס של עד 500 מיליון דולר. שווי החברה בהנפקה הוא 1.51 מיליארד דולר, אחרי הכסף. בנוסף, לחתם ג'י פי מורגן יש אופציה לרכוש מניות ולהגדיל את היקף הגיוס בעוד 40 מיליון דולר.



ניקנור הרשומה באי מאן מתכננת להשתמש ברוב כספי ההנפקה לפיתוח שלושה מכרות נחושת בקונגו כשהנכס העיקרי של החברה הוא מכרה קוב (KOV) ענק ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו המכיל 172 מיליון טון של מחצבי נחושת. המכרה שהחל לפעול ב-1960, הפסיק לפעול ב-2000 ומחכה להשקעת הון של 1.3 מיליארד דולר לפני שניתן יהיה להפעילו מחדש ב-2009.



לקראת סוף 2004 נכנסה חברת בת של ניקנור לשותפות עם חברת המכרות של קונגו (Gecamines) לשיקום והפעלת שלושת המכרות (KOV Tilwezembe, Kanaga) כשג'קמיינד שותפה ב-25%. ההשקעה של שטיינמץ, גרטלר והאחים גרטנר בקונגו נחשבת לאחת ההשקעות הזרות הגדולות ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו.

זוהי פעילותו הראשונה של גרטלר (32) בתחום המתכות. הוא אמנם היה פעיל בקונגו אבל כאחד מבעלי הזיכיונות הגדולים לשווק יהלומי קונגו. לפי ההערכות הוא זה שהביא את העסקה לרכישת המכרות.



המסחר במניה לציבור יחל ביום שני, ה-17 ביולי. סימול המניה הוא NKR.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully