וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנקי ההשקעות ביפאן מתכוננים לגל ענק של הנפקות אג"ח לקראת תום עידן הריבית האפסית

TheMarker

13.7.2006 / 10:01

הבנק המרכזי של יפאן צפוי להעלות ביום שישי את הריבית ל-0.25% לאחר 5 שנים; בנקי ההשקעות ביפאן הגדילו מאז תחילת השנה את חטיבות האג"ח שלהם



הבנק המרכזי של יפאן יעלה ביום שישי את הריבית ל-0.25% לאחר חמש שנים בהן עמדה על אפס, על פי הדיעה הרווחת בשוק. חברות שהתרגלו לתקופה של אשראי זול ביותר צפויות להתחיל לפעול במהרה. בנקי ההשקעות ביפאן מתכוננים לעלייה חדה בהנפקות האג"ח, על רקע ניסיונות החברות ללוות כסף כששיעורי הריבית עודם נמוכים מאוד.



בנקי ההשקעות מתכוננים גם לעלייה במסחר באג"ח ובפעילות הייעוץ הקשורה באג"ח. מריל לינץ', המעסיק 1,700 איש ביפאן, הגדיל את צוות האג"ח שלו ב-40% מתחילת השנה. חטיבת ני"ע של ג'יי.פי. מורגן צ'ייס, המעסיקה 1,500 איש ביפאן, הרחיבה את הצוות המייעץ ללקוחות תאגידיים ופרטיים בנוגע להתמודדות עם שיעורי ריבית גבוהים יותר. החטיבות היפאניות של מורגן סטנלי, UBS וסיטיגרופ הרחיבו גם הן את מחלקות האג"ח שלהן.



חברות רבות ביפאן כבר החלו בתהליך הנפקת האג"ח המואץ. חברות יפאניות גייסו 62.9 מיליארד דולר במכירות אג"ח ב-2005, על פי נתונים של תומסון פייננשל, עלייה של כ-19% מ-2004. במחצית הראשונה של 2006, חברות ביפאן גייסו 27.4 מיליארד דולר. הסכום שגויס במחצית הראשונה של 2006 נמוך אמנם מהסכום שגויס במחצית הראשונה של 2005, שהיה 31 מיליארד דולר, אך מספר ההנפקות עלה, ונפח ההנפקות צפוי לעלות במחצית השנייה של השנה.



הבנק המרכזי של יפאן הותיר את הריבית על אפס במשך תקופה ארוכה, בניסיון להשתמש באשראי הזול כדי להוציא את הכלכלה מהדפלציה. לאחרונה, הצמיחה הכלכלית השתפרה, והמחירים החלו לעלות. כלכלנים רבים צופים, כי הבנק המרכזי של יפאן יעלה את הריבית ל-0.5% עד סוף השנה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully