המזרח התיכון בוער והנפט ממשיך להיסחר במחיר גבוה, סביב 78 דולר לחבית. עם פתיחת המסחר בניו יורק ירד מחיר החבית ל-76.5 דולר. הלחימה בין ישראל לחיזבאללה על שטח לבנון וצפון מדינת ישראל גורמת לחששות בקרב סוחרי הנפט ברחבי העולם כי מדינות המפרץ לא יצליחו לספק את מכסת הנפט שלהם.
סוחרי נפט רבים חוששים, כי העלייה בשבוע האחרון במחיר חבית הנפט בשיעור של 5% לרף ה-78 דולר עדיין לא מהווה סוף פסוק והמחיר עשוי להמריא עד 80 דולר לחבית. אופ"ק ממשיכה לשמור על איפוק והודיעה כי אין בעיות אספקה.
חוזי הנפט הגולמי למסירה נסחרים במסחר האלקטרוני בבורסה של ניו יורק בירידה של 0.6% ל-76.53 דולר לחבית נפט גולמי.
המסחר בימים האחרונים תנודתי, שמועות על הסכמה קרובה של מדינות המערב עם איראן סביב תוכניות הגרעין שלה בתחילת השבוע שעבר שהוזילו את מחיר הנפט, התחלפו בעליות חדות עקב ההתלקחות המצב בלבנון בסוף השבוע.
גורמים נוספים גרמו לעליית מחיר הנפט - המשך אלימות בניגריה גורמת לאי-הסתמכות על אספקה סדירה מהמדינה האפריקאית, וכך גם עונת ההוריקנים אשר טרם הגיעה לשיאה במפרץ מקסיקו.
מסחר תנודתי בנפט עקב האלימות במזרח התיכון; ייתכנו שיבושי אספקה ממדינות המפרץ ומניגריה
ליאור רבינוביץ
17.7.2006 / 16:51