וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מניית יאהו נפלה ב-22% בוול סטריט; השווי שוק של החברה נחתך ב-10 מיליארד דולר

TheMarker

19.7.2006 / 23:00

(עדכון) ענקית האינטרנט והמדיה דחתה בעד שלושה חודשים אימוצה של מתכונת חדשה להצגת קישורים למודעות פרסום באתריה, שהיתה אמורה להגדיל את רווחיה



מניית ענקית האינטרנט והמדיה האמריקאית יאהו נפלה ב-21.8% במסחר בוול סטריט לשפל של כשנתיים, והשווי שוק שלה נחתך בכ-10 מיליארד דולר, לאחר שהחברה הודיעה על דחייה של עד שלושה חודשים באימוצה של מתכונת חדשה להצגת קישורים למודעות פרסום באתריה, שהיתה אמורה להגדיל את רווחיה.



יאהו דיווחה אמש לאחר סגירת המסחר על נפילה של 78% ברווח הנקי ברבעון השני, בעקבות רישום אופציות כהוצאות, כמו גם רווח חד פעמי מהשקעות בסך יותר מחצי מיליארד דולר שרשמה ברבעון המקביל בשנה הקודמת. עם זאת, הכנסות החברה בתקופה המדווחת גדלו ב-26%, הודות לזינוק במספר הגולשים שביקרו באתריה במהלך משחקי גביע העולם בכדורגל.



יאהו, מפעילת אתר האינטרנט הפופולרי ביותר בעולם, רשמה ברבעון רווח נקי של 164 מיליון דולר, או 11 סנט למניה, לעומת רווח נקי של 754.7 מיליון דולר, או 51 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. תוצאות החברה בשורה זו היו בהתאם לתחזיות האנליסטים.



תוצאות החברה ברבעון השני של שנת 2005 כללו רווח לאחר מס של 552 מיליון דולר ממכירת מניות של חברת גוגל ויישוב תביעה שהגישה יאהו נגד גוגל בגין שימוש בטכנולוגיית חיפוש שלה.



הירידה ברווחי יאהו נבעה גם מכך שהחברה החלה השנה לרשום אופציות למניות כהוצאות. החברה רשמה ברבעון השני הוצאות של 73 מיליון דולר בגין רישום אופציות כהוצאות, לעומת 7 מיליון דולר בתקופה המקבילה.



בניכוי הוצאות חד פעמיות ורישום אופציות כהוצאות, רשמה יאהו רווח של 237 מיליון דולר, או 16 סנט למניה, לעומת רווח של 209 מיליון דולר, או 14 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.



הכנסות יאהו בתקופה המדווחת גדלו ב-26% לעומת הרבעון השני של שנת 2005, ל-1.58 מיליארד דולר, הודות לזינוק במספר הגולשים שביקרו באתריה בתקופת משחקי הגביע העולמי בכדורגל בגרמניה. בניכוי הוצאות לחברות שמנתבות גולשים לאתר יאהו, גדלו הכנסות החברה ב-28% ל-1.12 מיליארד דולר - פחות מתחזיות האנליסטים בשורה זו להכנסות של 1.14 מיליארד דולר. הכנסות יאהו בארה"ב גדלו בתקופה המדווחת ב-23% ל-1.07 מיליארד דולר, והכנסותיה מחוץ לארה"ב גדלו ב-32% ל-506 מיליון דולר.



תוצאותיה הכספיות של יאהו סימנו את תחילתו של מבול דו"חות רבעוניים של חברות אינטרנט השבוע. אי-ביי (סימול EBAY), מפעילת אתר המכירות הפומביות המקוון הגדול באינטרנט, עתידה לפרסם היום לאחר הסגירה את תוצאותיה הכספיות. גוגל (סימול GOOG), מפעילת מנוע החיפוש הפופולרי ביותר ברשת, תפרסם את תוצאותיה הכספיות מחר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully