המלצת "תשואת חסר" מצידו של בית השקעות היא לא דבר שבשגרה, על אחת כמה וכמה כשהיא באה למניה שקרסה כבר ביותר מ-42% מתחילת השנה. כלל פיננסים בטוחה מעניק למניית ח. מר המלצת "תשואת חסר" במחיר יעד של 29.4 שקל - כ-5.5% מעל מחירה של המניה בשוק כיום. פירושה של המלצה כזו הוא שהשוק יניב תשואה גבוה יותר מהמניה ב-12 החודשים הקרובים.
הנפילה בחברת התשתיות ח. מר באה בעקבות סגירת פעילות התשתיות הסלולרית בברזיל, שהובילה למחיקה של 33 מיליון שקל והפסד דומה ברבעון הראשון של השנה. האנליסט בני דקל מכלל פיננסים, מגדיר את ח. מר כ"חברת פרויקטים בינונית בסיכון גבוה", עקב התלות בביצוע של מספר פרויקטים גדולים ובלקוח עיקרי. הלקוח - חברת TELCEL המקסיקאית - אחראי ל-32% מהכנסות וצמצם את פעילות הקמת אתרי התקשורת עד לסיום התאמת פריסת האתרים לטכנולוגיה חדשה, כותב דקל. דקל מעריך עוד כי לקוח זה יחדש את ההתקשרות עם החברה רק לקראת הרבעון האחרון של השנה.
למרות מאמצי השיווק הנרחבים, החברה חדרה מעט לשווקי היעד, ובמקביל היא מצמצת פעילויות בשווקי יעד אחרים (ברזיל, מקסיקו) תוך ביצוע מחיקות, כותב דקל. גם בתחום פעילות מערכות הביטחון, החברה לא מצליחה לשחזר את הצלחתה לאחר אולימפיאדת יוון. פעילות זו הובילה להפסד של 35 מיליון שקל ב-2005. דקל מעריך עוד כי תחום זה ימשיך להציג הפסדים ולהתאזן תפעולית רק לקראת הרבעון האחרון, לאור מאמצי ההתייעלות של החברה.
עוד אומר דקל כי ח.מר נסחרת לפי מכפיל EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) ומכפיל רווח נקי גבוה ממתחרותיה, מה שמצדיק עוד את הקטנת שווייה. ההמלצה של דקל באה על אף שבעל השליטה בחברה, חיים מר, ממשיך להגדיל את אחזקותיו בחברה לאחרונה.
ח. מר נפלה ב-42% מתחילת השנה; למרות זאת בכלל פיננסים ממליצים להתרחק: "חברה בינונית בסיכון גבוה"
נתן שבע
20.7.2006 / 11:13