וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענקית התעשייה 3M החמיצה התחזיות בעקבות האטה בביקוש לציפוי למסכי LCD; המניה צונחת לשפל של 3 שנים

סוכנויות הידיעות

25.7.2006 / 23:28

רווחי החברה היו נמוכים מתחזיות האנליסטים ובקצה התחתון של טווח התחזית המונמך שסיפקה החברה עצמה לפני שבועיים



ענקית התעשייה האמריקאית 3M (סימול MMM) דיווחה היום על גידול של 17% ברווחיה ברבעון השני - פחות מהתחזיות - בעקבות האטה בביקוש למסכים שטוחים, שעבורם החברה מייצרת ציפויים. מניית החברה נופלת ב-6.1% לאחר שמוקדם יותר צנחה לשפל של שלוש שנים.



3M, המייצרת מגוון רחב של מוצרים - החל מפתקי תזכורת להדבקה ושלטי רחוב חשמליים וכלה במוצרים רפואיים וסיבים אופטיים - רשמה ברבעון רווח נקי של 882 מיליון דולר, או 1.15 דולר למניה, לעומת רווח של 754 מיליון דולר, או 96 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. בניכוי סעיפים חד פעמיים רשמה החברה רווח של 1.05 דולר למניה, פחות מתחזית האנליסטים לרווח של 1.07 דולר למניה בשורה זו.



החברה, המייצרת כ-50 אלף מוצרים שונים, רשמה בתקופה המדווחת הכנסות של 5.7 מיליארד דולר, גידול של 7.5% לעומת הרבעון המקביל, מעל לתחזית האנליסטים להכנסות של 5.66 מיליארד דולר.



במבט קדימה, איכזבה החברה את המשקיעים לאחר שצפתה כי תרשום ברבעון השלישי רווח של 1.15-1.1 דולר למניה - פחות מתחזית האנליסטים לרווח של 1.16 דולר למניה.



לפני כשבועיים הזהירה החברה, כי תחמיץ את תחזיות הרווח לרבעון השני בגלל האטה בביקוש למסכים שטוחים, שעבורם היא מייצרת ציפויים. החברה העריכה אז כי רווחיה ברבעון יהיו בטווח של 1.14-1.17 דולר למניה. בעקבות אזהרת הרווח צנחה אז המניה ב-9% - הנפילה היומית החדה ביותר זה למעלה משמונה שנים.



העלויות הגבוהות מהצפוי של החטיבה החדשה של 3M, המייצרת ציפויים למסכי LCD, כירסמו ברווחי החברה. כמו כן, 3M הפריזה בהערכת הביקוש למסכי טלוויזיה שטוחים לקראת המונדיאל. בפועל, יצרניות מסכי הטלוויזיה והמחשב השטוחים סובלות עתה מעודף במלאי ומקצצות בייצור, לאחר ירידה של 5% במכירות של צגים דקים ברבעון הראשון לעומת הרביעי.



הדבר פגע במכירות הציפויים של 3M, המשמשים להגברת בהירות המסכים. 3M מובילה במכירות ציפויים למסכי טלוויזיה גדולים, עם נתח שוק מוערך של 90%, אך בתחום המסכים הקטנים, כמו בטלפונים הסלולריים, היא מחזיקה ב-75% מהשוק.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully