עליות שערים נרשמות בשוק האג"ח הממשלתיות של ארה"ב, על רקע האטה חדה בצמיחה הכלכלית במדינה ברבעון השני, המחזקת את הציפיות כי הבנק הפדרלי יפסיק את העלאות הריבית. התשואה על האג"ח ל-10 שנים יורדת ב-0.05% ל-4.99%.
מוקדם יותר פורסם, כי התמ"ג בארה"ב עלה ב-2.5% ברבעון השני שהסתיים ביוני, על פי הערכות ראשונות. זאת לעומת זינוק של 5.6% בתמ"ג ברבעון הראשון, לעומת תחזית לעלייה של 3.2% ברבעון השני. עם זאת, מדד אינפלציה חשוב עבור הבנק הפדרלי - מדד הליבה של מדד המחירים לצרכן לפי התמ"ג - עלה ב-2.9%.
סוחרים מעריכים ירדו הסיכויים שהבנק המרכזי יעלה את הריבית בפעם ה-18 ברציפות, לרמה של 5.5%, בפגישתו ב-8 באוגוסט. החוזים על הריבית מראים על סיכוי של 31% להעלאת ריבית מצד הפד, לעומת סיכוי של 44% טרם פרסום נתוני התמ"ג.
סיבה אפשרית נוספת לעליות בשוק האג"ח היא החשש כי ההאטה בשוק הדיור תפגע בצמיחה הכלכלית. אתמול פורסם, כי מכירות הבתים החדשים בארה"ב עלו בשיעור שנתי של 1.131 מיליון ביוני, ירידה לעומת מאי.
עליות בשוק האג"ח הממשלתיות של ארה"ב על רקע התחזקות ההערכות כי העלאות הריבית ייפסקו
עפרה שלו
28.7.2006 / 22:18