וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מהיום: הנהגים יחויבו להצטלם כדי לחדש את רשיון הנהיגה

שרון קדמי

30.7.2006 / 13:40

מדובר בצילום מחדש של יותר מ-3.3 מיליון נהגים הרשומים כיום במחשבי משרד התחבורה; צילום הנהגים יתבצע בשיטה ביומטרית חדשנית המאפשרת זיהוי מוחלט של האדם המופיע בצילום



החל מהיום חייבים כל בעלי רשיונות הנהיגה בישראל, שמועד חידוש רשיונם יחול מ-1 באוגוסט ואילך, להצטלם מחדש כתנאי לקבלת הרשיון הקבוע.



צילום הנהגים מתבצע באמצעות החברות טלדור ומרמנת שזכו במכרז של משרד התחבורה, והוא נעשה לקראת מועד חידוש הרשיון. מדובר בצילום מחדש של יותר מ-3.3 מיליון נהגים הרשומים כיום במחשבי משרד התחבורה. מנכ"ל משרד התחבורה גדעון סיטרמן מסר, כי צילום הנהגים מתבצע בשיטה ביומטרית חדשנית המאפשרת זיהוי מוחלט של האדם המופיע בצילום, גם לאחר שנים רבות ולאחר שמראה פניו השתנה בשל שינויים פיזיולוגים או חיצוניים שחלו במראהו.



התמונות החדשות ישמרו במאגר מרכזי מיוחד של משרד התחבורה, וישמשו את המשרד לצורך חידוש רשיונות נהיגה ורשיונות אחרים של משרד התחבורה. התמונות הישנות ששימשו את משרד הרישוי להנפקת רשיונות נהיגה, נמחקו ממאגר הנתונים של המשרד.



סיטרמן הוסיף כי צילום הנהגים אינו כרוך בתשלום מיוחד, ושעלות רשיון נהיגה התקף ל-10 שנים הוזלה לאחרונה ביותר מ-35%, ועומדת כיום על 365 שקלים בלבד. במשרד התחבורה מציינים, כי לאחרונה התגלתה תופעה של זיוף רשיונות הנהיגה, שהתאפשרה בעיקר בשל תמונות לא מעודכנות ברשיונות. בעקבות זאת, המליצה משטרת ישראל לצלם מחדש את כל הנהגים בישראל.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully