וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מכשירי טלפון קבועים לרכב של מוטורולה יותקנו בכ-55% מרכבי היבואנים - מכירות של 30 מיליון שקל בשנה

ערן גבאי

1.8.2006 / 15:11

כך נודע ל-TheMarker; ההתקנה תתבצע כבר בשלב קניית הרכב החל מה-1 בספטמבר; ההערכה היא שניתן יהיה להגיע למכירה של כ-30 אלף טלפונים בשנה



החל מה-1 בספטמבר, יותקנו מכשירי טלפון קבועים לרכב של מוטורולה בכ-55% מהמכוניות החדשות בישראל בשלב קניית הרכב - כך נודע ל-TheMarker. כיום נאמד שיעור חדירת מכשירי הטלפון הקבועים לרכב בישראל בכ-7%-6%, וההערכה בחברה היא שבעקבות ההסכם יגיע השוק להיקף מכירות של כ-30 אלף טלפונים בשנה, שהם כ-30 מיליון שקל בשנה - על פי מחיר של כ-250 דולר למכשיר.



ההסכם הושג באמצעות החברה הישראלית לתקשורת, שהוקמה לפני כ-8 חודשים על ידי סמנכ"ל דור 3 לשעבר בפרטנר, יעקב קדמי, ומנכ"ל איתוראן תקשורת לשעבר, אבי מימון. החברה הגיעה לסיכום עם כ-55% מיבואני המכוניות בישראל, במונחי היקף מכירות, להתקנת הטלפון הסלולרי הקבוע לרכב של מוטורולה בתוספת מערכת ניווט, עם קניית כלי הרכב. החברה הישראלית לתקשורת הגיעה גם לסיכום בנושא עם כל חברות הסלולר בישראל, ותקבל עמלת התקנה בגין השירות.



המכשירים פותחו על ידי החטיבה למוצרים משלימים במוטורולה ישראל והם משווקים בישראל מזה שלוש שנים, תחילה ללקוחות רשת פלאפון ומסוף 2004 גם ללקוחות ה-GSM של פרטנר וסלקום. המכשירים של מוטורולה מאפשרים חיוג באמצעות קול, והם ייוצרו במפעל החברה בערד.



מפעילות הסלולר מקוות שהרחבת התקנת מכשירי טלפון קבועים בכלי הרכב תביא להגדלה ממוצעת בזמן האוויר שצורכים המנויים. ממוטורולה נמסר בתגובה: "הטלפון הקבוע ספיריט, שפותח ויוצר במוטורולה, הפך לחלק אינטגרלי מהאביזרים ברכב בשל חיוניותו. מוטורולה הגיעה להסכם עם שתי חברות במטרה לשווקו ישירות ליבואני הרכב".


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully