וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבנק המרכזי של אירופה העלה את שיעור הריבית בגוש היורו ב-0.25% ל-3% - בהתאם לציפיות

מיכל רמתי

3.8.2006 / 15:17

מדובר בהעלאת הריבית הרביעית של הבנק מאז דצמבר, לאחר 5 שנים בהן לא הועלתה הריבית; האינפלציה בגוש היורו עמדה על 2.5% ביולי - מעל ליעד האינפלציה של הבנק המרכזי



הבנק המרכזי של אירופה (ECB) העלה היום, כצפוי, את שיעור הריבית בגוש היורו ב-0.25% לרמה של 3%. מדובר בהעלאת הריבית הרביעית של הבנק מאז דצמבר, לאחר שלפני כן לא הועלתה הריבית בגוש המדינות השותפות למטבע היורו במשך 5 שנים. מוקדם יותר היום העלה גם הבנק המרכזי של בריטניה את הריבית במדינה, לאחר 11 חודשים בה נותרה ללא שינוי.



התגברות האינפלציה ברחבי העולם מביאה בנקים מרכזיים רבים להדק את המדיניות המוניטרית ולהעלות ריביות. הבנק הפדרלי בארה"ב מוביל מגמה זו - שיעור הריבית בארה"ב עלה 17 פעמים רצופות מאז יוני 2004, לרמתו הנוכחית - 5.25%. ביפאן העלה הבנק המרכזי את שיעור הריבית מרמתה האפסית, לראשונה זה 6 שנים, בחודש שעבר. אמש העלה הבנק המרכזי של אוסטרליה את הריבית לרמה של 6%. גם כלכלות אחרות ברחבי העולם העלו ריבית במהלך השנה על מנת להילחם באינפלציה.



עם זאת, הצמיחה באירופה לא היתה מהירה כבארה"ב, ובשנתיים הקודמות דישדשה. בחודשים האחרונים החלה להסתמן התאוששות, ומגוון נתונים כלכליים בגוש היורו, כמו צמיחה מהירה יותר בתמ"ג, ירידה בשיעורי האבטלה ועלייה בבטחון הצרכנים והעסקים, חיזקו את ההערכות כי הבנק האירופי יתחיל להעלות את שיעורי הריבית ולצמצם את פער הריביות מול ארה"ב.



עליית מחירי הנפט - המייקרת את השימוש באנרגיה הן עבור הצרכנים והן עבור היצרנים - מתחילה להשפיע גם על האינפלציה, וצפויה להכביד על הצמיחה הכלכלית בעולם.



באירופה עלתה ביולי האינפלציה לרמה של 2.5%, מעל ליעד האינפלציה של הבנק המרכזי - מעט פחות מ-2%. מדובר גם באינפלציה הגבוהה ביותר בגוש היורו מאז אוקטובר.



היורו נחלש מול הדולר ב-0.1% לרמה של 1.2778 דולר ליורו. התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים של גרמניה, הכלכלה הגדולה ביותר בגוש היורו, יורדת ב-0.199% ל-3.96%.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully