וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

36% מהעסקים הקטנים באזור טבריה חוששים כי יאלצו להפסיק פעילותם

עינב בן יהודה

6.8.2006 / 10:34

מסקר שערכה הרשות לעסקים קטנים ובינוניים: למעלה ממחצית מהעסקים סגורים; 66% מהעסקים אינם מבינים את הסדר הפיצוי ו-69% ביקשו סיוע בהגשת הטפסים לקבלת הפיצויים



36% מהעסקים הקטנים והבינוניים באזור טבריה ובית שאן חוששים, כי יאלצו להפסיק פעילותם בעקבות המצב הבטחוני. כך עולה מסקר שערכה הרשות לעסקים קטנים ובינונים בישראל באמצעות מכון סמית, בקרב 128 בעלי עסקים מטבריה שפנו לקו החם של הרשות ומט"י בית שאן.



עוד עולה מהבדיקה, כי 66% מהעסקים אינם מבינים את הסדר הפיצוי ו-69% ביקשו סיוע בהגשת הטפסים לקבלת הפיצויים. הרשות ומט"י יפעילו החל מהיום מערך יועצים מיוחד שיסייע לבעלי העסקים למלא את הטפסים ולדרוש את הפיצויים.



עוד עולה מהסקר, כי למעלה ממחצית העסקים סגורים. הענפים שנפגעו בעיקר הם ענף התיירות כאשר 72% מהעסקים סגורים וענף התעשייה/מלאכה בו 64% מהעסקים סגורים.



ב-54% מהעסקים אף אחד מהעובדים לא התייצב לעבודה מאז החל מצב החרום. ב-26% מהעסקים התייצבו בין 25% ל-50% מהעובדים ורק 17% מהעסקים מדווחים שהגיעו רוב העובדים.



40% מהעסקים ציינו, כי ההפסדים העקיפים מסתכמים בכ-10,000 עד 30 אלף שקל. 31% ציינו נזק עקיף של 30-100 אלף שקל ו-12% מעריכים נזק גבוה יותר.



הסקר נעשה בקרב הפונים למוקד מט"י בית שאן/טבריה, אולם ברשות מעריכים כי המצב דומה גם באזורים אחרים בצפון. מספרו של הקו החם של הרשות לעסקים קטנים ומערך המט"ים: 1-700-700-605


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully