יצרנית השבבית האמריקאית, אטמל (Atmel), הודיעה היום כי פיטרה 4 מבכיריה, בהם מנכ"ל החברה ג'ורג' פרלגוס, על רקע חקירה בנוגע ל"שימוש לא תקין בקרן הנסיעות של החברה".
ג’ורג’ פרלגוס כיהן בתפקיד יו"ר, נשיא ומנכ"ל החברה מאז הקמתה בשנת 1984. החברה מסרה כי פיטרה את אחיו, גאסט פרלגוס, אשר כיהן כדירקטור בחברה במשך יותר מ-20 שנה.
ג'ורג' וגאסט פרלגוס הודיעו כי הגישו תביעה כנגד החברה, בטענה שפיטוריהם אינם חוקיים וקראו לכינוס פגישת בעלי מניות מיוחדת בה תעלה להצבעה האפשרות לפטר את 5 חברי הדירקטוריון אשר קראו לפיטורם. בהודעה לעיתונות מסרו האחים, כי "ההחלטה על פיטורינו אינה חוקית ואינה תקינה וחסרת כל בסיס".
אטמל, אשר מייצרת שבבי זיכרון מסוג פלאש, הודיעה כי מינתה את אחד מהדירקטורים, סטיבן לאוב, אשר הצטרף לחברה בחודש פברואר, לתפקיד נשיא ומנכ"ל החברה במקומו של פרלגוס. דייויד סוגישיטה, חבר דירקטוריון מאז 2004 התמנה לתפקיד יו"ר החברה.
החברה, אשר מעסיקה יותר מ-8,000 עובדים ואשר רשמה הכנסות של 1.68 מיליארד דולר בשנת 2005, הודיעה היום על פיטורי היועץ הבכיר וסגן נשיא חטיבת הפיתוח וה-IT על רקע האשמות דומות.
יצרנית השבבית אטמל (Atmel) פיטרה 4 מבכיריה על רקע "שימוש לא תקין קרן הנסיעות של החברה"
סוכנויות הידיעות
7.8.2006 / 17:47