מאת יואב שטרן, עמוס הראל וסוכנויות הידיעות
רק אדם אחד נהרג בהפצצת חיל האוויר היום (שני) בכפר חולה בדרום לבנון, ולא 40 כפי שדיווח בתחילה - כך הבהיר אחר הצהריים ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה. קודם לכן, אמר סניורה בדברים שנשא בוועידת שרי החוץ של מדינות ערב בביירות כי 40 בני אדם נהרגו בהפצצה. בד בבד, דווח כי 50 בני אדם כבר חולצו ממקום ההפצצה בכפר, אולם ככל הנראה יש במקום עוד לכודים. בתחילה דווח כי כ-60 בני אדם היו במבנים שהופצצו.
תושב הכפר סיפר לרשת "אל-ג'זירה", כי הופצצו בתים במרכז הכפר, שבהם מתגוררים רועי צאן. לדבריו, כלי טיס של חיל האוויר חגים מעל הכפר כל העת. "הם מפציצים כל מה שזז, אתמול אפילו הופצץ חמור שהלך באזור". לפי דיווח אחר, רוב הנפגעים שהו ב"חוסנייה" - מקום מפגש דתי של שיעים. לפי הדיווח, התושבים עברו לשם לאחר שבתיהם הופצצו, משום שקיוו שמקום דתי לא יופצץ. כמה שעות לפני הפצצת חיל האוויר התנהלו בחולה קרבות בין חיזבאללה לצה"ל, ובהם נפצעו באורח בינוני מפקד פלוגה ושני חיילי צה"ל.
בהפצצות באזורים נוספים בלבנון נהרגו היום לפחות 23 לבנונים. אחר הצהריים דווח על חמישה הרוגים בבית דירות שהופצץ בצור. בין היתר נטען כי אמבולנס שפינה פצועים מהמקום הופצץ גם הוא. על פי הדיווחים, מדובר באותו מקום שעליו פשטו בשבת לפנות בוקר חיילי הקומנדו הימי, שבו הסתתרו בכירים במערך ירי הרקטות של חיזבאללה.
בנוסף, נהרגו היום שבעה בני משפחה אחת בהפצצת חיל האוויר על ביתם בכפר רזנייה. בגיחת הפצצה דומה, בכפר תיבנית שבדרום, נהרגו ארבעה אזרחים. קודם לתקרית בחולה נמסר ממשרד הבריאות הלבנוני, כי בהתקפות ישראל מתחילת המלחמה נהרגו 925 לבנונים ו-75 נוספים הוכרזו נעדרים.
משטרת לבנון דיווחה כי היו גם לפחות ארבע גיחות הפצצה של חיל האוויר לאזור העיירה בעלבק במזרח, והופצצו כבישים מדרום לעיירה. מצה"ל נמסר כי המטוסים תקפו לפנות בוקר מעוזי חיזבאללה בדרום ביירות ובבקעת הלבנון, וכי הותקפו שבעה משגרים ארוכי טווח מדרום לצור. מעט לאחר השעה 5:00 לפנות בוקר תקפו מטוסים יעדים של חיזבאללה בדרום ביירות.
חיל האוויר תקף אתמול פעמיים משגרים ששימשו לירי רקטות לאזור חיפה. לאחר שנורו שבע רקטות לאזור הקריות הושמד משגר. בשעות הערב, לאחר ש-22 רקטות נוספות נורו לחיפה והרגו שלושה ישראלים, הושמדו בכפר קנא משגרים נוספים ששימשו לירי לחיפה.
חיל האוויר גם חידש אתמול אחר הצהריים את ההתקפות על הרובע השיעי שבדרום העיר ביירות. הותקפו חמישה משרדים של חיזבאללה וחמישה בתי פעילים בארגון. בצילומי הטלוויזיה נראה עשן כבד מיתמר מעל השכונה. לא דווח על נפגעים.
סניורה תיקן: רק הרוג אחד בהפצצה בחולה, ולא 40
יואב שטרן
7.8.2006 / 19:14