וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחלוקת עם הרגולטור גרמה לענקית הטלקום האוסטרלית טלסטרה לבטל הקמת רשת אינטרנט מהיר

סוכנויות הידיעות

8.8.2006 / 10:47

ביטול הקמת הרשת המהירה עלול לפגוע בניסיון הממשלה למכור החזקותיה סך 19 מיליארד דולר בחברה



טלסטרה, חברת הטלפון הגדולה ביותר באוסטרליה, ביטלה תוכניות להקמת רשת אינטרנט מהיר בהשקעה של מיליארדי דולרים, בעקבות חילוקי דעות עם הרגולטור לגבי העמלות שתגבה ממתחרות בתמורה לגישה לרשת.



מו"מ שניהלה טלסטרה עם רשות ההגבלים העסקיים באוסטרליה הגיע למבוי סתום, הודיעה החברה, ואמרה כי אינה מוכנה לסבסד מתחרות, כמו למשל סינגפור טלקום. ההחלטה לבטל את הרשת עלולה לפגוע ביכולתה של טלסטרה להציע ללקוחותיה שירותים חדשים ולמצוא מקורות רווח חדשים. ממשלת אוסטרליה מחזיקה עדיין בנתח בשווי של 19 מיליארד דולר ממניות טלסטרה, וניסיונותיה למכור אותו כשלו עד כה. ביטול הקמת הרשת ידחה עוד יותר את סיום ההפרטה, מעריכים משקיפים בענף.



רשות ההגבלים העסקיים דרשה מטלסטרה לסבסד את פעילותן של מפעילות מתחרות באזורים כפריים, על ידי מתן גישה זולה לרשת שלה. טלסטרה טענה, מנגד, כי התחרות הגוברת באזורים עירוניים פוגעת ברווחיותה ומונעת היכולת לסבסד כמתבקש.



רשת תקשורת מהירה היתה מסייעת לטלסטרה להציע שירותים כמו טלוויזיה באינטרנט, כדי לקזז את השפעת הדעיכה של שירותים מסורתיים כמו טלפוניה. רשת הסיבים האופטיים היתה אמורה להיבנות על ידי אלקטל הצרפתית בחוזה של 2.8 מיליארד דולר, על פי חוזה שנחתם בנובמבר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully