חייל צה"ל נהרג היום (שבת) בפיגוע ירי במחסום בקעות שבבקעה. פלשתינאי חמוש באקדח ירה לעבר קבוצת חיילים במחסום בקעות, שבכביש המוביל משכם לבקעה. החיילים השיבו אש והרגו אותו.
מחקירה ראשונית עולה כי החמוש התקרב למרחק של כעשרה מטרים מקבוצת החיילים, ירה לעברם ופגע באחד מהם. הוא נפגע באורח אנוש מירי החיילים ומותו נקבע במקום. לאחר מכן נעצר נהג מונית פלשתינאי בחשד שהביא את החמוש למקום ונבדק אם היה לו קשר לפיגוע.
השב"כ הודיע היום כי עצר את אשרף חניישה, בן 24, תושב קבטיה שמדרום לג'נין, לאחר שהודה כי דקר למוות את פראמרטינו לפני כשבוע במזרח ירושלים. הצעיר נעצר בשיתוף משטרת ירושלים, והוא קשור לפעילי הג'יהאד האיסלאמי.
פראמרטינו נרצח ב-10 לאוגוסט בדקירות סכין בגבו בשעה שהלך עם שתיים מידידותיו, אף הן אזרחיות איטליה, ברחוב סולטן סולימאן, ליד שער הפרחים. לאחר מכן זרק התוקף את הסכין. התייר, שנפצע באורח קשה מת, זמן קצר לאחר מכן מפצעיו. צוות של מד"א שהוזעק למקום קבע את מותו לאחר שניסיונות ההחייאה כשלו.
במהלך הסריקות אחר הדוקר עוכבו לחקירה מספר חשודים, שניים מהם דומים לתיאור שמסרו ידידותיו של פראמנטינו.
פעיל ג'יהאד איסלאמי, בן 19, נהרג ואחר נפצע אתמול לאחר שכוח צה"ל פתח עליהם באש סמוך לגדר המערכת ברצועת עזה, כך מסרו גורמים פלשתינאים. מצה"ל נמסר כי חיילים ירו לעבר שני חשודים שהתקרבו לגדר המערכת. בתקרית אחרת באזור נהרג רועה צאן, כבן 30, מירי של חיילי צה"ל, כך מסרו גורמי ביטחון פלשתינאים. מצה"ל נמסר כי אין בידיו מידע על התקרית.
כוח צה"ל הרג אתמול הבוקר שני חמושים מהג'יהאד האיסלאמי סמוך לבית לחם. מדובר צה"ל נמסר כי השניים נורו למוות לאחר שהתנגדו למעצר ופתחו באש לעבר הכוחות. גורמי ביטחון פלשתינאים סיפרו כי למעלה מ-50 חיילים כיתרו את השניים, מוחמד שלאיטה וסולימאן שלאיטה, שהסתתרו במערה בכפר הסמוך לעיר.
אתמול בלילה נפצע פלשתינאי אחד, כתוצאה מתקיפת חיל האוויר ברצועת עזה. מצה"ל נמסר כי מטרת התקיפה היתה מחרטה, בה יוצרו רקטות. בעל המחרטה הכחיש כל קשר לארגוני טרור. ובתוך כך, שלושה פעילי חמאס מהכפר דיר אל-רזאלה, הובאו מתים לבית החולים בג'נין לאחר שחגורת הנפץ שהיתה על אחד מהם התפוצצה בטעות.
כוח מילואים של צה"ל חשף אתמול בלילה מטען חבלה מאולתר סמוך לחברון. המטען פוצץ באופן מבוקר על ידי חבלנים. סמוך ליישוב פסגות אותרו כמה פלשתינאים החשודים כי ירו שירו לפנות בוקר לעבר היישוב.
חייל צה"ל נהרג בפיגוע ירי במחסום בקעות שבבקעה
עמוס הראל
19.8.2006 / 17:19
