וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נאמני קלאבמרקט תוקפים את הכנ"ר שמציע לשלם להם "רק" 36 מיליון שקל: "זו הפחתה לצורך הפחתה"

ענת רואה

24.8.2006 / 15:21

הנאמנים שקיבלו הבוקר 4 מיליון שקל מקדמה לא מתכוונים לוותר על מלוא דרישתם



נאמני רשת קלאבמרקט, עו"ד שלמה נס ורו"ח גבי טרבלסי, אינם מתכוונים להסתפק בפחות מ-52 מיליון השקל המבוקשים על ידם כשכר טרחה בגין הצלת הרשת.



על אף שלא ניתנה להם רשות לעשות כן על ידי השופטת ורדה אלשיך, הגישו הנאמנים תגובה מטעמם לחוות הדעת של כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר), עו"ד שלמה שחר, ובמסגרתה הם תוקפים אותו על המלצתו להפחית את שכר הטרחה כך שיעמוד על 36 מיליון שקל לפחות.



לטענת הנאמנים בהודעתם, שהוגשה ביחד עם בקשתם לפסוק להם את שכר הטרחה לפני כמה ימים, המלצתו של הכנ"ר היא ל"הפחתה סתם" של שכר הטרחה המגיע להם, וזאת במטרה להציג עמדה הממליצה על שכר הנמוך יותר מזה שהוצע על ידי ועדת הביקורת - 41 מיליון שקל.



"אין שום הכרח ואין שום היבט חיובי בהפחתה סתם לשם הפחתה מההמלצה של גורם קודם", טוענים הנאמנים. לטענתם, לו היה הכנ"ר עורך את חישוביו כהלכה הוא היה מוצא כי על מנת שלא יצאו נפסדים יש לשלם להם יותר מאשר 36 מיליון שקל.



עוד נטען בבקשה, כי אף אם תתקבל עמדת הכנ"ר כאילו תשלום בסך 36 מיליון שקל לא יגרום להם לצאת מופסדים, אזי הם שואלים "היכן הביטוי וההערכה לשאר הפרמטרים", ומביאים בהמשך ציטוטים מתוך הודעת הכנ"ר שהשניים הצליחו "מעל ומעבר", השקיעו "השקעה אדירה של משאבים והוצאות" וכן, כי הם פעלו "ברגישות וביחס של טיפול פרטני ואישי למאות נושים".



"אם בתיק זה, על כל מה שנעשה הושג והושקע לא ממליץ הכנ"ר כי תשולם לבעלי התפקיד תמורה הוגנת וראויה לפי כל קנה מידה, קריטריון וחישוב, אז מתי כן?! וכיצד יתומרצו בעלי תפקיד בעתיד על מנת שיפעלו יעבדו וינהגו כפי שנעשה בתיק זה".



לאור כל זאת טוענים הנאמנים לסיכום, כי הם מבקשים מבית המשפט לאשר להם את השכר המבוקש בסך 52 מיליון שקל, ולא להפחיתו.



השופטת ורדה אלשיך, שפסקה הבוקר לנאמנים מקדמה בסך 4 מיליון שקל עד לדיון שיערך בעוד כשבועיים, ציינה בהחלטה כי תמוהה בעיניה הדרך בה הגישו הנאמנים תגובה משל עצמם לתגובת הכנ"ר, וזאת מבלי ליטול תחילה רשות מביהמ"ש.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully