קבוצת , שבשליטת דני גולדשטיין וקרן פימי, מדווחת הבוקר כי הכנסותיה עלו 9% ברבעון השני של 2006 והסתכמו ב-137.6 מיליון דולר וכי הרווח התפעולי עלה ב-16% ל-3.5 מיליון דולר. הוצאות המימון של החברה בסך 3.6 מיליון דולר היו אמורות להעביר את החברה להפסד, אולם מימוש נכסים ברווח של 2.5 מיליון דולר איפשר לפורמולה, הפועלת בשוק פתרונות המחשוב למגזר העסקי, להציג עלייה של פי 5 לעומת הרבעון המקביל. בסך הכל מדובר ברווח זעום של 0.5 מיליון דולר. המשמעות היא שרק 0.36% מהכנסות החברה מתורגמות בסופו של דבר לרווח.
התמונה במחצית הראשונה של 2006 מעט שונה: ההכנסות אמנם עלו 3.5% ל-264 מיליון דולר, אולם הרווח התפעולי נחתך לכשליש בלבד - 3 מיליון דולר. הסיבה לירידה ברווח התפעולי נעוצה בעלייה בהוצאות המחקר והפיתוח לצד עלייה בהוצאות ההנהלה והמכירות. על הירידה ברווח התפעולי, יש להוסיף עלייה של 21% בהוצאות המימון שעלו ל-5.8 מיליון דולר כך שהחברה היתה אמורה לסיים בהפסד.
ואולם, פורמולה רשמה רווח של 14.23 מיליון דולר כתוצאה ממימוש השקעות - מה שאיפשר לה להכפיל את הרווח הנקי ל-4.6 מיליון דולר - רק 1.75% מכל הכנסות החברה. גם ברבעון הראשון של 2006 הציגה פורמולה רווח של 4.2 מיליון דולר, אולם גם שם מדובר היה בתוצאה של מכירת אחזקות.
נחמה מסויימת ניתן למצוא בקופת המזומנים הנאה של החברה, המונה נכון לסוף המחצית הראשונה של 2006 כ-85 מיליון דולר והונה העצמי של החברה עומד על 171 מיליון דולר.
פורמולה היתה אמורה ליהנות מהצפת ערך בשל הנפקת החברה הבת FIS המפתחת ומטמיעה מערכות תוכנה לתחום הביטוח. FIS אמורה היתה להיות מונפקת בבורסה המשנית בלונדון (AIM) לפי שווי של 100 מיליון דולר לפני הכסף. בעלת המניות הגדולה ב-FIS היא (חברה בת של פורמולה), המחזיקה ב-38% מהמניות. אולם, FIS ביטלה לפי שעה את ההנפקה "בשל תנאי השוק הקשים שלא איפשרו לה לקבל את השווי שרצתה".
מימוש נכסים ברווח של 14 מיליון דולר אפשר לפורמולה להציג רווח של 4.6 מיליון דולר - רק 1.75% מסך ההכנסות
טל לוי
25.8.2006 / 11:46
