ענקית מוצרי הצריכה האנגלו-הולנדית יוניליוור, יצרנית מרקי קנור וסבוני דאב, הסכימה למכור את יחידת המזון הקפוא האירופי שלה לפרמיירה פנדזס תמורת 1.73 מיליארד יורו (2.21 מיליארד דולר). זאת, כדי להתמקד בתחומים רווחיים יותר.
יוניליוור הודיעה כי תציג רווח לפני מס של יותר מ-1 מיליארד יורו, כתוצאה ממכירת היחידה למזון קפוא. המותגים של חטיבת המזון הקפוא כוללים את איגלו ובירדס איי ליינס. מחזור החטיבה עמד בשנת 2005 על 1.24 מיליארד יורו.
מכירת חטיבת המזון הקפוא היא תוצאה של הידוק חגורה ביוניליוור, שמזנבת במתחרתה נסטלה - חברת המזון הגדולה בעולם. יוניליוור פיספסה את תחזיות הרבעון השני. מנכ"ל החברה פטריק צ'סקאו הציב לו למטרה, למכור יחידות פחות רווחיות כמו יחידת המזון הקפוא.
מניית יוניליוור עולה באמסטרדם ב-0.5%. הבורסה בלונדון סגורה היום עקב חג. מאז תחילת השנה ירדה המניה ב-4.7%, בעוד שנסטלה עלתה ב-6.9%. המתחרה על המקום השני בתחום, רקיט בנקיזר, עלתה ב-12% מאז תחילת השנה.
יוניליוור תשלים את מכירת היחידה לפריימרה עד סוף השנה. החברה תשמור על יחידת המזון האיטלקית הרווחית וכן על עסקי ייצור הגלידה.
פריימרה הבריטית ניצחה במכרז את קאפווסט אקוויטי פרטנרס, הבעלים של מותג פינדוס פרוזן פוד בנורווגיה, שוודיה, צרפת ובריטניה. במכרז השתתפו גם בלקסטון קפיטל פרטנרס, קרי גרופ ו-ג'יי.פי מורגן פרטנרס.
ליוניליוור מיזם משותף לייצור גלידה בישראל עם עלית, תחת המותג יוניליוור. לא צפויה השפעה על פעילות המותג בארץ.
"פייננשל טיימס" הבריטי, מצטט אנליסטים בתחום המזון, אשר טוענים כי הצעד המתבקש הבא לפרמיירה הוא קניית עסקי המזון הקפוא מקאפ-וסט, כדי ליצור חברת מזון קפוא ענקית בשווי של 3 מיליארד יורו.
התוצאות של יוניליוור ברבעון השני היו טובות: עלייה של 35% ברווח הנקי ל-986 מיליון יורו, אך פחות מציפיות האנליסטים. המכירות ברבעון עלו ב-3.3%.
יוניליוור תמכור את עסקי המזון הקפוא לפריימרה הבריטית תמורת 1.73 מיליארד יורו
ליאור רבינוביץ
28.8.2006 / 12:51
