גוגל ישראל אינה מציעה כיום את חבילת התוכנות העסקית שהשיקה גוגל העולמית אתמול. גוגל העולמית השיקה חבילת תוכנות המאפשרת ניהול קבוצת משתמשים. החבילה כוללת דואר אלקטרוני (Gmail), תוכנות פגישות (Google Calendar), תוכנת מסרים מיידיים, את Google Talk, ואפשרות בניית עמודי אינטרנט (Google Page Creator). מדובר בתוכנות שכבר קיימות באינטרנט, ולחלקן אף כבר ממשק עברי.
למרות זאת, בינתיים לחבילה, בעלת השם הקליט "Google Apps for Your Domain", אין בינתיים ממשק עברי. משתמשים בישראל יוכלו להיכנס לאתר האנגלי ולהשתמש בשירות בשפה האנגלי.
גוגל החלה "לגייר" מספר מוצרים לעברית - כמו גוגל ניוז וג'ימייל - אך עד כה לא נראה כי היא עומדת בהבטחתה עם פתיחת הסניף הישראלי לגיור מרבית תוכנותיה תוך 18 חודשים.
מדובר בשירות בחינם, כיוון שמדובר עדיין בגירסת בטא (ניסוי), אך בעתיד ייתכן שגוגל תציע גם גירסת פרמיום בתשלום, שלא תהיה מבוססת פרסום. גירסת הפרמיום, לדברי גוגל, תכלול יותר שליטה בחשבונות החברה, ותתאים גם לארגונים גדולים יותר.
גוגל לא תציע בינתיים את חבילת התוכנות העסקית החדשה בעברית
מיכל רמתי
29.8.2006 / 18:25
