וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרוטוקול ועדת הריבית של הבנק הפדרלי: רבים מחברי הוועדה חשים כי יש מקום להעלאות ריבית נוספות

TheMarker

29.8.2006 / 21:53

עם זאת, מרבית חברי הוועדה צופים שהאינפלציה תרשום ירידה הדרגתית ברבעונים הקרובים



רבים מקובעי מדיניות הריבית בבנק הפדרלי חשו כי ההחלטה להותיר את הריבית על כנה לא התקבלה מתוך שכנוע עמוק, כך עולה מפרוטוקול ישיבתה האחרונה של ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי (FOMC). בישיבה זו, שנערכה ב-8 באוגוסט, החליט הבנק להותיר את הריבית ללא שינוי, לאחר 17 העלאות רצופות.



חברי הוועדה חשים כי בעוד שאינפלציית הליבה עשויה להתמתן בעתיד, הסיכונים האינפלציוניים היו "משמעותיים", וכי יש מקום להעלאות ריבית נוספות. דברים אלה מגבירים את הסיכוי להעלאות ריבית נוספות בפגישות הבאות.



עם זאת, מרבית חברי הוועדה צופים שהאינפלציה תרשום "ירידה הדרגתית" וכי החלטת הבנק המרכזי לבלום את סבב העלאות הריבית בן השנתיים, תאפשר לו "לצבור מידע נוסף" לפני קביעת המדיניות המוניטרית העתידית.



על רקע ההאטה הכלכלית, "מרבית החברים צפו כי קיימת סבירות גבוהה לכך שהאינפלציה תאט בצורה הדרגתית במהלך הרבעונים הקרובים וכי המדיניות הנוכחית תתברר כקשורה לביצועים כלכליים משביעי רצון", כך נכתב בפרוטוקול, המתפרסם באופן מסורתי שלושה שבועות לאחר קיום הישיבה.



ב-8 באוגוסט הותיר הבנק הפדרלי את הריבית ברמה של 5.25%, לאחר שרשרת של העלאות ריבית רצופות שהחלה ביוני 2004. קובעי מדיניות הריבית אמרו אז כי הם צופים שההאטה בצמיחה הכלכלית תמתן את לחצי את המחירים בחודשים הקרובים. בהתאם לציפיות אלה, הם טענו כי הפוגה בהעלאות הריבית תאפשר להם לצבור נתונים נוספים.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully