היורו עולה לשיא מול הין היפאני בעקבות ספקולציות בשוק המט"ח כי נשיא הבנק המרכזי של אירופה יסמן כי פני הבנק להעלאות ריבית נוספות בעוד שהבנק המרכזי של יפאן ישהה העלאות ריבית נוספות. היורו נסחר מול הין בעלייה של 0.9% ל-150.13 ין ליורו.
המטבע האירופי ביצע בחודש האחרון עלייה מול הדולר, לראשונה מאז חודש מאי. מחוזים עתידיים עולה כי הבנק המרכזי של אירופה יעלה פעמיים רצופות את הריבית בשנת 2006 בעוד הבנק הפדרלי האמריקאי ישהה העלאות ריבית נוספות עד סוף השנה. היורו עלה ב-0.09% מול הדולר ל-1.2836 דולר ליורו.
הבנק המרכזי של אירופה (ECB) ישאיר את הריבית ברמה של 3% אחרי ארבע העלאות ריבית מאז חודש דצמבר 2005. טרישה יתדרך את הכתבים בתום הישיבה.
הדולר אתמול ביצע את הירידה הגדולה ביותר זה שבועיים מול הין לאחר שסוחרי מט"ח שוכנעו כי הבנק הפדרלי האמריקאי יעלה את הריבית מרמתה הנוכחית 5.25% עד סוף השנה. אך מחוזים עתידיים על המט"ח עולה כי הסיכוי להעלאת הריבית ירד ל-33% מ-56% לפני הישיבה של הבנק הפדרלי.
היורו בשיא מול הין היפאני - 150.13 ין ליורו; סוחרי מט"ח: טרישה יעלה ריבית בגוש היורו
TheMarker
30.8.2006 / 11:52
