כלכלת הפיליפינים צמחה בקצב המהיר זה שנה, על רקע יבול משופר, הודות לגידול בגשמים ועלייה בייצוא מוצרי האלקרטוניקה. עם זאת, הצמיחה היתה נמוכה מתחזיות הכלכלנים. התמ"ג בפיליפנים צמח ב-1.7% ברבעון השני לעומת הרבעון הראשון, וב-5.6% במחצית הראשונה כולה.
התפוקה החקלאית, האחראית ל-20% מהתמ"ג בפיליפינים, עלתה ב-3.7% לעומת הרבעון הראשון, אז רשמה ירידה של 0.1%. חקלאים שתלו יותר גידולים במחצית השנייה של 2005, על מנת לנצל את הגידול שנחזה בכמויות הגשם, ולאחר שתחזיות האקלים התממשו, הדבר הוביל לגידול ביבול.
התפוקה התעשייתית, האחראית ל-30% מהתמ"ג, עלתה ב-1.9% ברבעון השני לעומת הרבעון הראשון, בו נרשמה עלייה של 0.2%. הצמיחה במגזר השירותים הואטה ל-0.8%, לעומת צמיחה של 2.3% ברבעון הראשון. הצמיחה בצריכה הפרטית הואטה ל-0.8% ברבעון השני לעומת צמיחה של 1.7% ברבעון הראשון.
כלכלת הפיליפינים צמחה ברבעון השני בקצב המהיר זה שנה - 1.7% - בהובלת המגזר החקלאי
סוכנויות הידיעות
31.8.2006 / 9:26
