נאסד"ק (סימול NDAQ), בורסת המניות השנייה בגודלה בארה"ב, עשויה להגיש הצעת רכש עוינת נוספת לבורסת לונדון (סימול LSE.L) - חצי שנה בלבד לאחר שהצעה קודמת שהגישה נדחתה. כך דיווח העיתון הבריטי "גארדיאן".
נאסד"ק שוקלת את המהלך לאחר שראשי LSE - מנכ"לית הבורסה, קלרה פורס, והיו"ר כריס גיבסון סמית - אמרו למנכ"ל נאסד"ק, בוב גרייפלד, כי הבורסה הלונדונית מעדיפה להישאר עצמאית בעתיד הנראה לעין.
נאסד"ק הגישה ל-LSE בחודש מארס הצעת רכש בסך 4.1 מיליארד דולר, אולם ההצעה נדחתה. מאז הלכה והגדילה נאסד"ק את החזקותיה ב-LSE ליותר מ-25%. לפי החוק הבריטי, נדרשת חברה המבקשת להתמודד על רכישת חברה להמתין שישה חודשים לאחר דחיית הצעת רכש מצדה, בטרם תגיש הצעה חדשה. מכאן שנאסד"ק תהיה רשאית להגיש הצעת רכש חדשה בתחילת חודש אוקטובר.
לדברי אנליסטים, בעלי מניות של LSE צפויים להפעיל לחץ כבד על מנכ"לית הבורסה, פורס, לקבל הצעת רכש משופרת. זאת משום שמרבית בעלי המניות של LSE הם קרנות גידור, המבקשות להחזיר לעצמן את השקעותיהן עד סוף השנה.
דויטשה בורסה (סימול DB1Gn.DE) הגרמנית, המפעילה את בורסת פרנקפורט, ובורסת יורונקסט (סימול ENXT.PA), המפעילה את בורסות פאריס, אמסטרדם, בריסל וליסבון, זנחו בשנה האחרונה תוכניות לרכוש את LSE, לאחר שנאסד"ק הגדילה את החזקותיה בחברה.
בורסת ניו יורק (NYSE) ויורונקסט - הבורסה השנייה בגודלה באירופה - הודיעו בחודש יוני על מיזוגן בעסקה בשווי 20 מיליארד דולר.
נאסד"ק שוקלת להגיש עוד הצעת רכש לבורסת לונדון
3.9.2006 / 9:36
LSE דחתה במרץ הצעת רכש בסך 4 מיליארד ד' מהנאסד"ק אולם הבורסה האמריקאית הגדילה לאחרונה את אחזקותיה ב-LSE